Centerpartiets valaffischer i centrala Partille vandaliserade

Ett tiotal av Centerpartiets valaffischer i Partille utsattes för vandalism i helgen. Anna Strand, partiets förstanamn i kommunen, förfäras över att klimatet blivit så hårt.
– Det här har aldrig hänt under tidigare val, vi kommer att polisanmäla det, säger hon.

ANNONS
|

När Anna Strand (C) besökte centrala Partille i helgen fick hon en smärre chock – längs med vägen hade ett tiotal av partiets valaffischer vandaliserats.

– Det var nu i lördags som jag såg det här i centrala Partille. Jag blir alldeles förfärad att klimatet är så hårt, att man tycker det är okej att sätta en Hitlermustasch på vår partiledare. Och att man inte gjort det på någon annans, att man pekar ut Annie Lööf, säger hon.

Under helgen valde Centerpartiet att ta ner samtliga vandaliserade affischer och ersätta dem med nya där lokala ansikten i stället fick synas.

ANNONS

– Samtidigt ska de inte få skrämma oss. De ska inte få hota demokratin och göra oss tysta, säger Anna Strand (C).

”Får klä skott”

De affischer som utsattes påpekar hon hade budskap som alla står för en värdegrund baserad på medmänsklighet och ett samhälle mot rasism och främlingsfientlighet.

– Vi som parti står upp för de här frågorna, och då får vi också klä skott. Det Annie Lööf har fått utstå nu är bortom anständigheten, med hot- och hatkampanjerna i trollfabrikerna där de kallar henne fruktansvärda tillmälen. Jag kan inte veta om det är orsaken i det här fallet, men jag vet att Annie Lööf var måltavla för mord i Visby i somras och nu är hon också utsatt på affischer, säger Anna Strand (C) och lägger till:

– Jag tror att just hon får utstå det här för att hon är rakryggad i de här frågorna.

Kommer polisanmäla

Men trots att Anna Strand (C) ser att både partiledaren får ta emot hot och hat, och nu även valaffischerna lokalt, står de stadigt.

– Det finns annars en risk att man tystnar och blir rädd.

Under sista valveckan har de också valt att ta dagliga turer runt om i kommunen för att försäkra sig om att de nya affischerna får stå oförstörda. Något de aldrig tidigare behövt bekymra sig över under de 20 år som Anna Strand (C) varit engagerad i kommunpolitiken.

– Det här har aldrig hänt under tidigare val och vi kommer att polisanmäla det, säger hon.

LÄS MER:Nya riktlinjer för valaffischer ska skapa ett rättvisare system

LÄS MER:Inför valet: Så fördelas partistödet i kommunen

LÄS MER:40 procent i Partille gör det – här kan du förtidsrösta

ANNONS