Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Casper om äventyret: ”Har inte seglat längre än till Danmark”

Partilleprofilen Casper Janebrink ska segla de 280 milen över öppet hav tillsammans med ett gäng andra kända svenskar. Det handlar om fjärde säsongen av tv-programmet ”Över Atlanten”.

Arvingarnas sångare Casper Janebrink är taggad inför resan som beräknas ta 18 dagar och som går mellan Gran Canaria och Karibien. 280 mil ska avverkas på öppet hav – utan följebåt.

”Jag har inte seglat längre än till Danmark förut och det har varit en dröm att få göra en längre segling. Jag har alltid älskat havet. Lite seglarkunskaper har jag, fast det var längesen jag praktiserade”, säger Casper Janebrink i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

”Jag hoppas det blir en rolig, äventyrlig och fartfylld resa och minnen för livet”.

Tuffaste resan hittills

Resan sägs bli tuffare än tidigare då besättningen ska segla en mindre båt. Allt behöver skötas manuellt och det finns ingen kock ombord.

Det ställer höga krav på alla inblandade.

Till sin hjälp har gänget två så kallade vaktkaptener och skepparen Gunnar ”Gurra” Krantz, en av Sveriges mest erfarna seglare med över 40 år i branschen.

– Jag tror det kommer gå bra, deras inställning är på topp och det verkar vara ett härligt gäng med hjärtat på rätta stället, säger Gunnar Krantz inför resan.

LÄS MER: Äntligen Så mycket bättre för Casper Janebrink

”Över Atlanten”, som tv-programmet heter, var nominerat till tv-priset Kristallen 2021.

Tidigare har profiler som Thomas Wassberg, Tareq Taylor, Agneta Sjödin, Markoolio, Frida Hansdotter och Henrik Larsson varit med på den strapatsrika seglatsen.

Händelserikt år

I årets besättning hittar vi till exempel VM-hjälten från 1994, Kenneth Andersson, och de båda Melodifestivalen-vinnarna Loreen och Casper Janebrink, som är uppvuxen i Partille.

Janebrink och hans Arvingar hade ett händelserikt fjolår då gruppen firade 30-årsjubileum. De turnerade, gav ut en ny skiva och Casper Janebrink var även med i TV4-programmet ”Så mycket bättre” som spelades in på Gotland.

LÄS MER: 1 500 fyllde Partille arenas golv på Göteborgs största after work

Dessutom släppte gruppen en helt egen ölsort förra året – Arvingarnas Lager. Ölet är en ofiltrerad lager med naturlig kolsyra och själva burken är från början en stor tavla av Kattis Palmnäs.

Tavlan som föreställer Arvingarnas medlemmar har sedan digitaliserats och tryckts upp på burkarna.

Dessa är med i ”Över Atlanten” 2022

De som korsar världshavet i säsong 4 av Discovery+ originalet är artisten och låtskrivaren Casper Janebrink, tv- och dansprofilen Ann Wilson, artisten Loreen Talhaoui, programledaren Erik Ekstrand, skådespelaren Linus Wahlgren och före detta fotbollsspelaren Kenneth Andersson. ”Över Atlanten” säsong 4 har premiär senare i år.

Så här prenumererar du

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.