HSB har skapat ritningar på lägenheterna som byggs i Öjersjö
HSB har skapat ritningar på lägenheterna som byggs i Öjersjö Bild: HSB brf Ramselyckan

Byggstart för nya bostadsrätter i Öjersjö

I veckan påbörjades bostadsbygget Ramselyckan i Öjersjö och försäljningen pågår för fullt. 65 av 81 lägenheter är redan sålda och inflyttningen beräknas ske runt andra halvan av 2023. På tisdagen var det upplagt för spadtags-event med det fick ställas in på grund av snö.
– Framflyttningen av spadtaget kommer inte att påverka byggnadsplanerna för området, säger Jens Holmberg, PR- och kommunikationsansvarig för HSB Göteborg.

ANNONS
LocationPartille|
|

I Partilles populära bostadsområde Öjersjö planeras 81 nya bostäder i HSB bostadsrättsförening Ramselyckan. Första spadtaget för bostadsföreningen har flyttats fram till början av 2022, som följd av tisdagens väderlek.

– Det är förstås väldigt tråkigt att behöva ställa in eventet med kort varsel, men vi får ta nya tag i vår istället.

LÄS MER:Så kommer nya Gökegård i Öjersjö att se ut

Snabbt växande område

Bostadsföreningen Ramselyckan är en del av det nya området Gökegård som växer fram i Öjersjö. Bostäderna ligger nära sjö och skog och har varit till salu sedan den 26 maj i år. Totalt kommer hela området bestå av drygt 500 nya bostäder. Jens Holmberg berättar att flera lägenheter redan blivit sålda.

ANNONS

– Bostadsförsäljningen har gått otroligt bra de senaste två åren vilket man kan påstå vara en effekt av pandemin. Fler söker sig till större och nya boenden som oftast ligger utanför stan, jämfört med tidigare år.

Lägenheterna som är till salu är tvåor, treor och fyror. Priserna skiljer sig från 2,7 miljoner till fem miljoner. Lägenheterna är också rymliga då en tvåa ligger på 59 kvadratmeter och största fyran ligger på 107 kvadratmeter. Endast 16 av 81 lägenheter är kvar till salu, varav en är reserverad.

LÄS MER:Inget byggpris i Partille i år – kriterierna uppfylldes inte

En organisation som ägs av medlemmarna

  • HSB bildades år 1923 av hyresgästföreningen för att bospara och bygga bostäder åt sina medlemmar.
  • I dag är Hyresgästföreningen och HSB helt olika organisationer men som fortfarande strävar efter samma mål.
  • Grundtanken sedan 1920-talet har varit densamma för båda organisationer – att bospara, bygga och förvalta bostäder åt medlemmarna.
  • HSB var ursprungligen en förkortning för Hyresgästernas Sparkasse- och Byggnadsförening men är idag ett eget registrerat namn.

LÄS MER:Huset på Karis Lycka 4 i Öjersjö sålt igen – andra gången på kort tid

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS