Burpees för Musikhjälpen: ”Vi ska slita ordentligt”

Hur många burpees klarar du på en timme? Med bandet Pannbens Burpeethon för Musikhjälpen är varje värd en krona.
– 200 till 300 är normalt, men det viktiga är att vara med, säger Nils Ludwigson, sångare och gitarrist i Pannben.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

LÄS MER:Ugglums sjuor i stort musikprojekt – sjunger för Musikhjälpen

Rockbandet Pannben firar femårsjubileum med sitt Burpeethon för Musikhjälpen, en insamling som tagit dem bland annat till Partille Arena men som i år genomförs tillsammans med Nordic Wellness. Lördagen den 18 december kör de live på gymmet på Backaplan men för den som vill vara med hemifrån finns möjligheten.

– Vi testar Nordic Wellness nya streamingsystem så det går att vara med hemma eller på ett annat gym med skärmar, säger Nils Ludwigson, bördig från Sävedalen och den som tillsammans med sitt band och den gamla träningskompisen Peter Eriksson ligger bakom Burpeethon-idén.

LÄS MER:Årets julklapp – och de vi glömt

En krona per burpee

Den går i korthet ut på att betala en krona per burpee du lyckas göra på en timme, vilket i normalfall innebär 200 till 300 kronor till Musikhjälpen per deltagare.

– Det finns kids som gör burpees som om de käkar popcorn, de kommer upp i 500 till 600 stycken. Min mamma gjorde bortåt 100 stycken när hon var med. Det viktiga är att vara med och visa support för Musikhjälpen. Vi brukar samla in cirka 30 000 varje år, säger Nils.

Inga ballader

När Pannben väljer låtar att spela under den timme de håller på så handlar det främst om att hitta ett bra beat. Inga ballader och mycket sväng. Och efter att ha gjort det i fem år så har de med sig låtar de vet funkar.

– Inledningen har vi kört alla år. En kort Springsteen-bsida, en Lenny Kravitz och så rakt in i Bruno Mars. Vi är trygga med att det får igång både oss och de som ska göra burpees.

LÄS MER:Efter elva år – nu lämnar Christina och Soner Sävedalens Saluhall

Lovar att jobba hårt

Han tror själv att han skulle lyckas göra kanske 300-400 burpees om han själv fick vara med, men nu står han på scen och lovar att jobba precis lika hårt som de som tränar.

– Min husgud Bruce Springsteen har sagt att spela musik är som att ”springa långt så snabbt man kan och samtidigt skrika så högt man kan” och det har jag alltid med mig. Vi ska slita ordentligt, säger Nils Ludwigson.

LÄS MER:Dubbelt upp med hårdrock till Partille arena

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS