Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Brynt smör sticker ut när Triumfglass lanserar ny glass

Brynt smör är en annorlunda glassnyhet inför sommaren. Glassfabriken i Sävedalen satsar på en ny och ganska oprövad smak.
– Vi har tagit ut svängarna lite, säger Karin Brandt på Triumfglass.

Pinnglassen Brynt smör är en av nyheterna när Triumfglass lanserar sina nya produkter inför våren och sommaren 2022.

Enligt Triumfglass är den nya glasspinnen ”en läcker vaniljgräddglass med brynt smör, doppad i gyllene choklad och karamellcrumbs”.

– Vi har försökt ta ut svängarna lite. Brynt smör finns i andra livsmedel, men nu vill vi ta in i det i glassvärlden också, säger Karin Brandt, informationsansvarig på Triumfglass.

Kan du beskriva smaken?

– Det är en len och varm smak i en kall produkt skulle man kunna säga. Den är jättegod.

Arvet efter Arne

Glassen ingår i serien premiumglassar och går under namnet ”Farbror Arnes”. Varumärket ”Farbror Arnes” kom till 2018 och är en hyllning till Triumfglass grundare.

LÄS MER: Triumf Glass steppar upp tillverkningen i Partille

Arne Müntzing startade företaget i en lokal vid Stigbergstorget i Göteborg 1946 och det drivs i dag av barnbarnen Alex och Felix.

Våren 2022 blir också startskottet på ett samarbete mellan Triumfglass och Nick’s. De båda företagen lanserar tillsammans två pinnglassar utan tillsatt socker som snart kommer att börja säljas på marknaden.

Två nya pinnar

Nick’s nya pinnglassar lanseras i två smaker, Strawberry white och Salty caramel. Strawberry white är en gräddig vaniljglass med jordgubbssås täckt i vit choklad med knapriga jordgubbsbitar.

Salty caramel är en krämig karamellglass med salt karamellsås täckt i mjölkchoklad.

LÄS MER: Triumfglassarna vi minns – och helt glömt bort

– Nick’s kände att de ville satsa på pinnglassar och vi tycker det är jättekul att kunna bredda sortimentet på det här sättet. Speciellt med produkter utan tillsatt socker, säger Karin Brandt.

Ny glass i skoporna

Triumgflass kommer inom kort även att presentera nyheter kring sin skopglass inför sommaren.

Det handlar om smaker som cappuccino, cookie dough, och en glass med syrad grädde. I sommar kommer det dessutom att erbjudas en blå ”barnglass” vid namn Kakmonstret.

Här är fler nyheter från Triumfglass inför säsongen 2022

Polka 0,5L:

En polkagräddglass, gjord på färsk svensk grädde, med smak av pepparmint blandad med röd mintsås. En klassisk smak som funnits i företagets glasscafeer men som nu erbjuds som dessertglass 0,5L.

Tyrkisk Peber 8-pack: Tyrkisk Peber nu på pinne.

Vaniljgräddglass med salmiaklakritsfyllning och ett lakritsöverdrag med krossad Tyrkisk Peber.

Så här prenumererar du

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.