Biljakt genom Partille efter misstänkt olovlig körning

En biljakt ägde på torsdagskvällen rum i Partille efter att polisen försökt stoppa en bilist, misstänkt för olovlig körning. Vid 22.30-tiden var föraren, samt en medpassagerare fortfarande på fri fot.

ANNONS

Det var vid 20.16 som polisen först upptäckte personbilen vid Alléskolan i Floda. Inledningsvis fanns uppgifter om misstänkt rattfylla, men misstanken är nu att föraren kan ha gjort sig skyldig till olovlig körning, då denne tidigare har fått sitt körkort indraget.

– Det har varit ungdomar på platsen som skjutit raketer och så vidare. Och så har man fått syn på den här bilen och försökt stoppa den, men den har då inte stannat, säger polisens presstalesperson, Anna Göransson.

Då föraren vägrade stanna så tvingades polisen att ta upp jakten. Bilen förföljdes genom Jerikotunneln, längs Gamla Alingsåsvägen och vidare in mot centrala Partille.

Bilen övergavs – föraren på fri fot

Föraren övergav sedan bilen på Södra Annebergsvägen i Partille och polisen misstänker att personen, samt en medpassagerare har fortsatt till fots. Polisen hittade bilen vid 20.40.

Händelsen rubriceras i nuläget som grov olovlig körning. Föraren och medpassageraren är nu på fri fot, och polisen har sökt efter personerna i närområdet.

– Vi har patruller på plats och försöker lokalisera dessa personer, sade Anna Göransson vid 21.30-tiden.

Bilen har bärgats och beslagtagits i enlighet med trafikförordningen.

ANNONS