Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Bilar och bussar har attackerats av kastade snöbollar och isklumpar i Öjersjö i helgen. (Genrebild)  Bild: Per Landén
Bilar och bussar har attackerats av kastade snöbollar och isklumpar i Öjersjö i helgen. (Genrebild) Bild: Per Landén

Bilister attackeras av snöbollskastare – fick isklump rakt i framrutan

Under helgen har många passat på att njuta av snön, men trots att den sprider en hel del glädje har den också ställt till det på sina håll.
I Öjersjö har flera bilister slagit larm om yngre snöbollskastare som attackerat förbipasserande fordon.
– Rätt i framrutan fick jag en stor isklump, säger en av Öjersjöborna som drabbats.

Det var i lördags som Öjersjöbon, som vill vara anonym, körde mot lokala matbutiken för att handla. När han passerade i höjd med Öjersjö brunn såg han först på håll hur ett gäng barn i tioårsåldern stod och kastade snöklumpar mot både förbipasserande bilar och bussar.

När han själv sedan passerade området för andra gången lite senare på dagen fick han däremot bli förstahandsvittne till snökastarna.

Precis när han passerade vid övergångsstället ner mot Hallen kom något stort farande ner från berget intill.

– Rätt i framrutan fick jag en stor isklump. Om du får ett stenskott vet du hur du rycker till som av ett pistolskott, men med en isklump då tänker man snarare: ”Vem körde jag över?”, säger han.

LÄS MER: Kolla in Partillevintern i bilder – så ser snöprakten ut

”Fatta hur allvarligt det är”

Han hade tidigare sett hur ett gäng barn legat uppe på berget och väntat in förbipasserande bilar och valde efter att han blivit träffad att stanna till och säga till.

– Det här är ju liksom småungar som gör busstreck, de fattar inte vilka konsekvenser det här kan få. De tycker säkert bara det är extra kul när jag stannar och skriker, men jag ville bara att de skulle fatta hur allvarligt det är, säger han.

Eftersom han fick isklumpen rätt i framrutan mitt i synfältet hade han lätt kunnat reagera med att väja över i fel körfält och i värsta fall orsaka en frontalkrock med mötande trafik.

– Det här handlar om föräldraansvar, man måste ta ett snack med sina barn vid frukostbordet om vad man får och inte får göra. Det är ju snöns nackdelar det här.

LÄS MER: Vintrigt värre - Jonsereds julmarknad i vit skrud

Kastade tre snöbollar mot bilen – men missade

Efter att ha varnat andra på sociala medier fick han även kontakt med fler Öjersjöbor som drabbats.

En kommenterar är bland annat: ”Vid halv åtta var dom bakom stenmuren vid Partillebohuset. Kastade tre snöbollar mot min bil men ingen träffade som tur var.”

Nu betonar Öjersjöbon vikten av att man sätter tydliga gränser för sina barn.

– Jag såg ju ungarna, det var både tjejer och killar som låg och gömde sig. Nu hoppas jag alla föräldrar passar på att ta ett allvarligt samtal med sina barn så vi kan undvika allvarligare olyckor.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.