Bik Bok stänger sin butik i Allum

Ännu en butik lämnar på kort tid Allums köpcentrum, senast var det Carlings som annonserade sin reträtt från gallerian.
Nu har turen kommit till modebutiken Bik Bok.
– Väldigt tråkigt att de lämnar, säger kunden Amanda Engström.

ANNONS
|

Bik Bok har den senaste tiden stängt ner flera av sina butiker i landet. Tidigare i år stängde man ner samtliga butiker i Halmstad och nu ska även butiken i Partille bort.

Just nu reas det kvarvarande sortimentet ut inför att den 14 juni stänga butiksdörrarna för gott.

Partillebon Amanda Engström var en av de som passade på att fynda några plagg.

– Det är tråkigt tycker jag, Bik Bok är en väldigt bra affär och Allum är närmast för mig. Nu när de stänger ner vet jag inte var jag ska handla istället, säger hon.

ANNONS

”Chockad att de ska stänga”

Även kunden Aida Omerovic passade på att titta in i butiken som länge varit en av hennes favoriter.

– Helt ärligt så är det lite tragiskt. Det var typ min favoritbutik så jag blev väldigt chockad att de ska stänga. Jag hade ingen aning.

Hon menar att det är väldigt tråkigt att ännu en butik nu lämnar Allum, vilket bidrar till behovet av att åka in till stan för att kunna handla i de butiker hon vill.

– Det är självklart tråkigt att de inte kommer finnas här längre. Jag får väl åka in till Göteborg från och med nu för att handla.

Bik Bok: ”Samlar kraft”

Personalen förklarar att de inte kan ge några kommentarer på stängningen utan hänvisar alla frågor till Bik Boks ägare, Varnergruppen.

När Partille Tidning når kommunikationschefen Julie Bragli Eckhardt för en kommentar förklarar hon via mejl att stängningen av butiken i Allum är ett beslut som tagits på flera olika grunder.

– Bik Bok utvärderar regelbundet alla butiker utifrån en rad kriterier som; storlek, resultat över tid och potential. Vi lägger ner några butiker och samlar kraft kring de andra. Marknaden täcks av fysiska butiker och näthandel, säger hon.

LÄS MER:Skomakaren om nya momssmockan: ”Måste kanske lägga ner”

LÄS MER:Carlings stänger sin butik i Allum – ser ingen lönsamhet

LÄS MER:Polisinsats vid Allum – man ska ha haft soft airgun på sig

ANNONS