Berts tjänstebil krossades av nedblåst träd: ”Jäklar”

När Partillebon Bert Engström, 49, kom till jobbet på måndagsmorgonen märkte han att något var snett. När han närmade sig den minibuss som han använder i tjänsten såg han att ett stort träd blåst ner och krossat både taket och glasrutor.
– Nu gäller det att tänka kreativt och anpassa planeringen. Är det inte covid så är det något annat, säger han.

ANNONS
|

Bert Engström jobbar som stödassistent på en daglig verksamhet i centrala Göteborg.

Under natten upplevde han precis som de flesta att det ven och tjöt rejält.

– Jag bor i Björndammen och visst hör man hur det viner en del i träden, men det gör det ju ibland så jag tänkte inte så mycket på det, säger han.

Vid 07.20 var han på jobbet och märkte först inte av att något var galet.

– Men jag såg att min kollega kom från ett håll som han inte brukar komma ifrån på morgonen. Då tittade jag upp och kände bara: ”Jäklar, det ligger ett träd över vår buss”, berättar han.

ANNONS

Föll rätt på minibussens tak

Trädet föll över minibussens tak, som krossades. Även ett par rutor dukade under för trädets framfart, något som även GT rapporterat om.

Bert Engström berättar att det ligger många andra företag i samma byggnad som han jobbar, men att det bara är hans arbete som har bilen ståendes över helgen.

– Det är lite sjukt att det bara är vår bil som står där och att av alla träd som kunde blåst ner så blåser det träder som är vid just vår minibuss ner.

LÄS MER:Proffstjuvar stal hans dyra arbetsverktyg på parkering

Hans dagliga verksamhet fokuserar extra på fysisk aktivitet och bussen används dagligen för att åka till olika idrottshallar och ta sig till platser så att deltagarna kan röra på sig.

Snart får deltagarna ut och röra på sig igen

Nu får de tänka om.

– Nu gäller det att tänka kreativt och anpassa planeringen. Är det inte covid så är det något annat, säger han.

Går allt som det ska är verksamheten dock igång igen snart.

– Lånebil är på gång. Vi är ju en kommunal verksamhet och det blir en försäkringsfråga, vi får hoppas att det går smidigt.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS