Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

BBK har väntat i tio år på nytt konstgräs

Konstgräsplanen i Furulund är så utsliten att den lokala idrottsklubben Björndammens BK är hänvisad till andra fotbollsplaner. Klubbens förhoppning var att den skulle vara bytt till 50-årsjubiléet, men så blir det inte.
– Det är ju för våra barns skull, säger Gert Hedlund, ordförande i BBK.

I år firar Björndammens BK (BBK) 50 år. Även om det är Partilles minsta fotbollsklubb, är eldsjälarna desto fler. En av dem är Gert Hedlund. Han är ordförande i klubben och mycket engagerad i hemmaplanen som i nuläget inte är i spelbart skick.

– Vi kan inte spela med varken seniorer eller juniorer här. Istället spelar vi våra hemmamatcher uppe i Öjersjö, säger han och berättar att det minskar klubbens intäkter då de inte kan ha caféet öppet som de brukar och inte heller ta inträde på matcherna på samma sätt.

Den nuvarande konstgräsplanen anlades för snart 20 år sedan och enligt Gert Hedlund har föreningen väntat i tio år på en ny. Planen har stora hål och är lappad på sina ställen. Dessutom ligger gräset ner, vilket gör att stunsen som i vanliga fall finns på en konstgräsplan har försvunnit. Det ökar även skaderisken för spelarna.

– Det borde vara en rättighet att ha en hemmaplan som går att spela på. Jag måste säga att jag är besviken att det har tagit så lång tid, jag förstår inte riktigt systemet. Våra barn får aldrig se en A-lagsmatch när vi inte kan vara hemma. Det är ju också för deras skull som vi vill kunna spela hemmamatcher.

Finns ett kösystem

Enligt Sandra Kronehag på Kultur- och fritidsförvaltningen i Partille kommun finns det ett kösystem för fotbollsplanerna i Partille.

– Vi har en plan för detta och den ska ju bytas ut, men det är andra som är före i kön, säger hon.

Det argumentet håller inte enligt Gert Hedlund som menar att det bara är Jonsered som är före i kön och renoveringen av den fotbollsplanen har skjutits på framtiden på grund av problem med grunden.

– Nu när det inte blir av i Jonsered borde det finnas pengar att göra om vår plan. Vi har ju ett perfekt underlag, så det är i princip bara mattan som behöver bytas, säger han.

Firar 50 år i höst

Den 14 oktober firar BBK 50 år och förhoppningen var att den nya konstgräsplanen skulle stå färdig tills dess. En dröm som nu har grusats för de 140 medlemmarna.

– Det hade ju varit roligt med en ny matta tills dess, men nu är det ju för sent. Vi kommer nog få vänta ett eller två år till. Det hade varit så mycket lättare om de bara gav oss ett datum när det kan ske, men vi vet ju ingenting. Vi får bara leva på hoppet.

LÄS OCKSÅ: Sävehof snickrar på – för idrott på lika villkor

LÄS OCKSÅ: Nerlagt truckgarage blev ett mecka för tyngdlyftare

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.