Barndomsvännerna sammanstrålade när Partille Tennis bjöd in till padeljippo

För 60 år sedan sprang de runt och lekte vid Lindbloms plantskola i Ögärdet. Under fredagen återsamlades trion på samma plats, där numera Partille Tennis nya padelhall ligger – för att lattja lite.
– Det var trevligt. Men man är lite orörlig, säger gamle landslagsspelaren Thomas ”Polletten” Larsson.

ANNONS

Under fredagen bjöd Partille Tennis in till prova på-padel på nya anläggningen. Och folk från kommunen, Sävehof och gamla Partilleprofiler hade hörsammat inbjudan från tennisprofilen Ingemar Sandahl om att käka pizza och testa på den hypade racketsport som spridit sig som ett virus över hela Sverige.

Trion i soffan med med Mihkel Reesalu, Stefan Svensson och Thomas ”Polletten” Larsson såg ut att trivas. Och varför skulle de inte göra det?

– Vi träffades i första klass och vi har hängt ihop. Vi träffas fortfarande varje månad, säger Mihkel Reesalu, som bor kvar i huset i Paradiset och vars far 1968 byggde Järnringen, som ligger ett stenkast bort.

ANNONS

Plantskola låg där Partille Tennis nu ligger

Som barn var de ofta i krokarna där Partille Tennis idag huserar. Men då låg Lindbloms plantskola på stället.

– Jag växte upp i Jenny Hill och vi var här och lekte, säger Thomas ”Polletten” Larsson som i början av 80-talet gjorde elva A-landskamper i fotbollslandslaget, var utlandsproffs i Olympique GC Nice och fick vinna SM-guld med Örgryte 1985, laget som han tidigare spelat för efter att ha fostrats i Jonsered.

Den tredje i trion är knappast obekant för många Partillebor. Stefan Svensson var under många år Partilles starke man i politiken.

– Jag var kommunalråd under 20 år, i fem mandatperioder. Nu har jag flyttat till Göteborg sedan drygt tre år tillbaka. Det var efter att jag lämnade politiken som vi bestämde att lämna huset och flytta till lägenheten. Vi trivs jättebra. Det ligger i Örgryte torp så det är fortfarande nära till Partille. Och jag är ofta här. Mina barnbarn går i Montessoriskolan jämte tennishallen, säger Stefan Svensson, vars efterträdare Marith Hesse (M) även hon var på plats för att testa på att svinga ett padelrack under fredagsjippot.

Aktiviteter ser till att barndomsvännerna håller kontakten

Mihkel Reesalu är den enda av de tre som bor kvar i Partille. Men barndomsvännerna har inga problem med att hålla kontakten. Snarare är de ett lyckat exempel på hur man behåller kontakten från barnsben upp till mogen ålder. Förutom rutinmässiga besök i en vinkällare inne i stan är det aktiviteter som ser till att de träffas.

– Vi är ett ännu större gäng än oss tre. Men vi bestämde en dryckeskväll att vi skulle springa marathon i Berlin 1990, när muren fallit och man sprang mellan Öst- och Västberlin. Det där kom jag ihåg och skickade ut brev till samtliga och påminde om vad vi bestämt. Nu börjar vi springa och här är träningsprogrammet, säger Mikhel Reesalu och flinar lite.

Sedan dess har det blivit en mängd marathonlopp i bland annat New York och Paris och vissa i gänget har till och med tagit sig upp för berget Mont Blanc. Framöver kanske det kan bli lite mer padel på schemat.

– Det var trevligt. Jag har ju spelat lite tennis men det här var första gången jag körde padel. Man är ju lite orörlig. Efter det här kanske vi ska samla ihop herrgänget och spela, säger Thomas Larsson.

Ingemar Sandahl var nöjd med uppslutningen. Själva invigningen av padelhallen, som blev klar i månadsskiftet februari-mars, sker först i höst. Det här var mer ett jippo för att sprida att klubben numera har en padelhall.

LÄS MER:Undangömda tennisklubben bjöd på snö till vårpremiären

LÄS MER:Vilken klubb har snyggaste emblemet i Partille?

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS