Idag har nya livräddningsbojar åter igen satts upp vid Björndammen. Foto: Privat
Idag har nya livräddningsbojar åter igen satts upp vid Björndammen. Foto: Privat

Återkommande problem med livbojar vid Björndammen

ANNONS

Det var i slutet av augusti som Lotta Jofjord under sin dagliga promenad såg att livbojarna vid Björndammen hade blivit förstörda och lossryckta. Vardagsmotionären kontaktade kommunen i hopp om att de skulle kunna åtgärda problemet.

– Jag fick något svar om att de skulle kolla på saken. Sen kom de upp nya ganska fort men de gamla låg och skräpade i vattnet, säger hon.

Ett återkommande problem med livbojar

Det dröjde inte länge innan de nyuppsatta livbojarna förstördes på nytt och Lotta Jofjord åter igen kontaktade kommunen.

– Det är ju inte världskrig direkt men det ser inte så bra ut. Det signalerar att vi inte bryr oss vilket kan leda till ännu mer skadegörelse, menar hon.

Mikael Hansson, enhetschef på kultur och fritid, säger att de gamla bojarna har flutit iland under måndagen och att nya har satts upp. Anledningen till att det har dröjt är helt enkelt att det har varit slut på bojar i kommunens lager.

– Det sker ganska ofta det här. Det är en del skadegörelse, säger Mikael Hansson angående förstörelse av livbojar runt kommunen.

Vill se ett ökat föräldraansvar

Lotta Jofjord önskar att föräldrar pratar med sina barn och att kommunen tar ansvar för att medvetandegöra livräddning för exempelvis skolelever.

– Nästa gång är det kanske du eller lillebrorsan som trillar i. Det är jättebra att kommunen sätter upp nya men det kan ju hända något tiden innan de hunnit göra det, säger Lotta Jofjord.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS