Årets Maktlista är här: ”Makt är inget absolut begrepp”

Vem är Partilles mäktigaste person? Det får ni snart veta. Partille Tidning har gjort en lista på 50 namn och börjar med de tio första i dag.
– Makt är svårt att mäta, men vi är nöjda med vår lista, säger chefredaktör Jonas Rindefjell.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det kan tyckas vara en omöjlighet att veta vem i ett samhälle som sitter inne på mest makt. För att göra det måste maktbegreppet först definieras och inte heller det är särskilt lätt.

– Nej, makt är ju inget absolut begrepp. För oss på redaktionen har det handlat om att hitta de 50 som på olika sätt har mest inflytande på sin omgivning, säger chefredaktör Jonas Rindefjell som tillsammans med sina medarbetare jobbat med listan sedan någon månad tillbaka.

Vissa oväntade namn

Han och redaktionen har diskuterat sig fram till de namn som i fem kommande artiklar presenteras från plats 50 och uppåt och med utgångspunkt från förra årets lista kan han avslöja att det både skett en del förändringar och inte.

– Vissa namn kommer vi inte ifrån, andra är kanske mer oväntade. Men vi är nöjda med resultatet och vi tror att den kommer att ligga till grund för en och annan diskussion på jobbet eller hemma vid köksbordet. Förra årets Maktlista var väldigt läst, makt har alltid fascinerat människor, säger Jonas Rindefjell.

LÄS MER:”Nej men sluta!” – se när Årets Partillebo överraskas på jobbet

LÄS MER:Därför borde Partilleborna bojkotta Mello 2023

ANNONS