Man döms efter att ha använt mobil samtidigt som han körde bil.
Man döms efter att ha använt mobil samtidigt som han körde bil. Bild: Filip Landqvist

Använde mobil i trafik – döms till böter

En man i 60-årsåldern använde sin mobil samtidigt som han körde bil på E20 i Partille. Nu döms han till böter på 1500 kronor.

ANNONS
|

Det var i mars runt midnatt som en man i 60-årsåldern körde bil i Partille. Vid E20 stoppades han av en polis efter misstanke om mobilsurfande under körning. När mannen konfronterades blev han stissig och sa att han måste förhöras av polisen då han själv kan vara polis.

Tidigare anmält för brott

Därefter berättade 60-åringen att han fyra gånger tidigare blivit anmäld för att ha använt mobilen under körning, men att han alla gånger kommit undan. Innan han fördes till polisstationen poängterade han att ”polisen borde ägna sig åt vettigare saker”.

I förundersökningsprotokollet som Partille Tidning tagit del av uppger 60-åringen att mobilen låg i ett öppet fack mellan framsätena och att det därför är möjligt att han har rört vid den. Att han har hållit i telefonen förnekade han dock. Då det var mörkt och disigt ute menar han även att det är omöjligt att polisen hade kunnat se om han hade använt mobilen.

ANNONS

Döms till böter

Polisen som stoppat mannen berättar i förhör att han körde i filen bredvid och därför kunnat se att 60-åringen höll en upplyst mobil i ratthöjd. Han tillägger sedan att han bara rapporterar ”sådant som han är 100 procent säker på”.

Den 60-årige mannen döms nu för brott mot trafikförordningen och får penningböter på 1 500 kronor.

LÄS MER:Hörde bråk i lägenhet – polis misstänker knarkbrott

LÄS MER:Partillepolisen som är spindeln i nätet

LÄS MER:Polis avslöjade narkotikahandel vid Partille station

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS