Äntligen Så mycket bättre för Casper Janebrink

Han hade bestämt sig för att inte gråta. Ändå satt Casper Janebrink och kämpade mot tårarna i Så mycket bättre som startar i TV4 i kväll.
– Jag blev överraskad av att det var så känslomässigt, säger han.

ANNONS
|

Två, ibland tre, gånger i veckan tar Casper Janebrink sig till Partille arena för att träna och det är just där vi lyckas haffa denne just nu mycket upptagne man. Arvingarna är igång och turnerar igen, på fredag är de med på Göteborgs största After work i Partille arena och i kväll drar årets säsong av Så mycket bättre igång på TV4 med Casper som en av deltagarna.

Annars har det varit klent med upptagenheten under det senaste ett och ett halvt året då corona slog undan benen för alla Caspers planer. Vad gjorde han istället? Just det, tränade.

ANNONS

– Antingen hade jag fått ha nåt renoveringsprojekt eller så fick jag helt enkelt träna en massa för att hålla frustrationen borta. Nu har det blivit lite som en drog, säger han.

LÄS MER:Miriam Bryant och A36 spelar på spårvagn – Way Out Västtrafik sålde slut på tio minuter

Intensiva dagar på Gotland

Det är alltså en Casper Janebrink i sitt livs form vi får se när vi kryper upp i tv-soffan i höst för att följa artisternas tolkningar av varandras låtar i Så mycket bättre och han minns inspelningstiden på Gotland med glädje.

– Jag ville inte åka därifrån. Hade gärna stannat och gjort fler låtar. Men jag pratade med Thomas Stenström efteråt och han var helt slut efter att ha varit med på alla tio inspelningsdagar så det kanske var lagom ändå, säger Casper som egentligen kliver in i programmet på riktigt i avsnitt nummer två.

Inspelningsdagarna var otroligt intensiva med tidig väckning, coronatest före frukost och sedan ett hemligt schema från morgon till sen kväll. Allt för att deltagarna skulle bjuda på så många genuina reaktioner och göra så ”bra tv” som möjligt.

– Det var verkligen väldigt lite skådespeleri, du är där och har ingen aning om vad som ska hända. Sitter runt bordet och har ingen aning om vem som ska sjunga vad och så plötsligt klingar någon i glaset och du tänker ”nämen vafan, ska DU sjunga DEN?”.

LÄS MER:Jonseredsdesigner tolkar världskänd konstnär på textilmuseum

Totalrenoverade en av låtarna

Intensiteten och överraskningarna gjorde snabbt att den medvetna hållningen att vara lugn och inte gråta kom på skam och Casper fann hela upplevelsen med framförallt musiken och tolkningarna väldigt känslosam.

– Planen var att visa en något lugnare och mindre spexig sida, jag är ju känd för att vara den glada i ett gäng. Och visst, i ett gott gäng när jag kan vara mig själv så blev det ju lite sånt också. Dessutom hade jag bestämt mig för att inte sitta i tv och gråta men så satt jag ju ändå där och hörde tolkningarna och ögonen fylldes med tårar, säger han.

Det var alltså låtarna, musiken, tolkningarna som fick honom på fall och det är lätt att i myspystv-ivern glömma att Så mycket bättre i grund och botten är ett musikprogram. Casper fick skicka in sin önskelista med vilka låtar han ville tolka och fick tillbaka ett svar med vilka han blivit tilldelad och därefter startade ett hårt jobb.

– Det var väldigt kul men en hel del slit. En av låtarna tog lång tid, jag visste verkligen inte vad jag skulle göra med den. Men så skalade vi bort allt utom texten och melodin och skapade ett helt nytt komp. En totalrenovering får jag säga.

LÄS MER:Kulturskolan tar över Allum med sång, dans och konst

Spelar på Göteborgs största After work i Partille arena

Casper är där i egen person men representerar samtidigt Arvingarna och i det stora hela också dansbandsvärlden som han och många andra tycker varit lite dåligt representerat i Så mycket bättre genom åren. Därför hade han och bandet, efter succén med I do i Melodifestivalen 2019, nästan räknat med att få frågan. Den kom inte då men väl i år, efter ytterligare en finalplats i Melodifestivalen 2021.

– Vi har legat på vårt skivbolag och sagt att vi vill vara med och svaret har alltid varit ”Det är ni inte ensamma om”. Fantastiskt att det till slut blev av, säger Casper Janebrink.

Samtidigt som han syns i tv är Casper och Arvingarna ute på vägarna igen med sin jubileumsshow och den 5 november öppnar de kvällen på Göteborgs största After work i Partille arena.

– Det är skitkul att vara ute igen. När vi drog igång efter coronapausen var jag nervös och rädd för att rösten inte skulle hålla. Men efter några gånger var jag inne i det igen och det är fint att se att publiken längtat lika mycket som vi, säger han.

LÄS MER:Så hamnade Måns bakom trummorna hos Galenskaparna & After Shave

Så mycket bättre 2021 - här är alla artister

Thomas Stenström

Melissa Horn

Cherrie

Siw Malmkvist

Peter Jöback

Gustaf & Viktor Norén

Casper Janebrink

Maxida Märak

Andreas Mattsson

Daniel Adams-Ray

Moonica Mac

Harpo

Marie Nilsson Lind

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS