Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Anskrämligt mos i mackens tunnbrödsrulle

OKQ8 lockar med lunch varje dag i veckan. Vi testar matsedelns tunnbrödsrulle och trots den geografiska närheten är avståndet till Oves ”mosporr” astronomiskt.

Lunchkollens solokörare denna dag befann sig under delar av sin glada ungdom i huvudstaden där hen hängde på barer på Söder och levde rackare. Relativt ofta avslutades nätterna med en sväng till Kvarnen vid Medborgarplatsen och kanske framförallt en tunnbrödsrulle med grillad korv och räksallad i den lilla korvkiosken som låg vid tunnelbanenedgången. Det finns således gott om rutin på att äta denna Stockholmsskapelse som varje torsdag finns som lunchalternativ på OKQ8:s meny.

One stop shop

För jomenvisst, alla vrålhungriga farbröders favorit bensinmackskörven som så lätt slinker ner, har på senare tid fått sällskap av mer utvecklade maträtter som pizza, focaccia och diverse sallader. Bensinmacken har blivit en one stop shop för det mesta och vi ser framför oss en tid då vi kan lämna in tvätt, putsa skor, sköta bankärenden, få lägenheten värderad, köpa vinylskivor och söka till Idol samtidigt som vi fyller tanken.

Samarbetar med Sibylla

OKQ8 har ett samarbete med Sibylla, därav tunnbrödsrullen på menyn, och det är när rullen (eller klämman eller wrapen) byggs ihop som vi ser den Sibylla-brandade mosmaskinen i action för första gången. Lite vatten, lite pulver, ett knapptryck och ut kommer en klump mos som appliceras tillsammans med grillkorv, räksallad, salladsblad, tomat- och paprikaskiva i ett tunnbröd som viks ihop. Inga krusiduller, en klassisk rulle.

Som sandpapper

Men om vi redan före vi fick smaka tittade lite misstänksamt på den där mosmaskinen så är det inget mot vad vi gör efter några tuggor. Moset den klämmer ur sig är anskrämligt, pulvermos av den sorten som liksom känns som att slicka på sandpapper. Torrt och hemskt och nästintill oätligt. Korven är helt ok, räksalladen helt standard och grönsakerna faktiskt riktigt fräscha men vad hjälper det? Moset är där och går inte att bli av med.

Maten: 2 av 5

Om moset ska vara på det här viset så kan det lika gärna vara. Räcker gott med en god korv i bröd. Eller pizzaslice. Eller macka. Eller vadsomhelst men inte moset.

Miljön: 2 av 5

I ett hörn finns två små och väl belysta bord där du kan sitta och äta din lunch. Inte många gör det och vårt förslag är att du också låter bli.

Totalt: 2 av 5

Vi kanske provar någon annan av OKQ8:s lunchdealar framöver, grillmackan ser till exempel god ut. Men någon mer tunnbrödsrulle blir det inte.

LÄS OCKSÅ: Biltemas körv är överallt – men hur smakar den egentligen?

LÄS OCKSÅ: Partilles bästa lunchrestauranger – PT listar recensionerna med högst betyg

LÄS OCKSÅ: Öjersjö mat & golf tillbaka – så god är klubbhuslunchen

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.