Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ingemar Allén, Peter Sandholt och Annika Sjöö tre folkkära programledare som sätter upp en show hela hösten 2021 i regi av Hans Marklund. Bild: Anders Ylander
Ingemar Allén, Peter Sandholt och Annika Sjöö tre folkkära programledare som sätter upp en show hela hösten 2021 i regi av Hans Marklund. Bild: Anders Ylander

Annika showar med Morrongänget – in i hetluften direkt

Annika Sjöö är ny i populära Morrongänget. Ändå är hon en stor del när gänget firar 26 år med showen Scenkväll som har premiär under torsdagskvällen.
– Jag har försökt lära gubbarna dansa, skrattar hon.

LÄS MER: Världsstjärnan repade i Partille Arena: ”Sjukt proffsigt”

Annika Sjöö från Öjersjö är ute på en promenad för att gå lite välbehövlig frisk luft inför kvällens premiär på Scenkväll med Morrongänget på Kajskjul 8 i Göteborg. Hela onsdagen var hon inomhus och repeterade och hade smygpremiär inför släkt och vänner och hon vill gärna trotsa den gamla devisen att ett dåligt genrep ger en bra premiär.

– Ja, den tänker jag inte på. När jag var med i Let’s Dance så hade vi ofta både bra genrep och föreställningar så jag tror inte på det där, säger hon.

Känd från Let’s Dance

Det är ju främst från Let’s Dance de flesta känner till Annika Sjöö men från i mars i år är hon en fast medlem i Morrongänget och hon bidrar i allra högsta grad till showen som spelas fram till 18 december.

– Vi sänder alltså inte radio utan det blir en kavalkad av allt roligt som har hänt under de 26 år som Morrongänget sänt. Det har hänt en hel del knasiga grejer längs vägen.

LÄS MER: Årets julklapp – och de vi glömt

Grundbulten till gänget är de båda herrarna Ingemar Allén och Peter Sandholt som varit med sedan starten, tanken var att showen skulle spelats lagom till 25-årsjubiléet förra året men pandemin satte stopp. När nu Annika Sjöö är med så har hon bland annat fått det tvivelaktiga nöjet att lära Ingemar och Peter dansa.

– Jag har lärt dem ett par koreografier. Vem som är bäst? Ingemar! Han har rytmen i sig, säger Annika Sjöö.

En skön energi

Morrongänget har gjort sig oerhört populära bland radiolyssnarna och Annika Sjöö tror sig veta varför.

– Första gången jag själv var gäst i programmet så minns jag att jag tänkte ”vilken skön energi det är här” och det tror jag är grejen. Alla känner sig välkomna, säger hon och berättar att hon direkt när hon fick veta att Linda Fyrebo efter 20 år lämnade programmet satte sig och skrev ett mejl.

– ”Tänk vad roligt det skulle vara” tänkte jag och skickade iväg mejlet. Sedan fick jag göra audition och sedan i mars är jag med, säger Annika Sjöö.

LÄS MER: Efter elva år – nu lämnar Christina och Soner Sävedalens Saluhall

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.