Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Allums handlare om de slopade restriktionerna: ”Vi vill inte ha trängsel”

”Max 1 person får vistas i butiken åt gången”. På onsdag kan Allum-butikernas coronaskyltning tas bort.
– Skönt men nästan lite vemodigt. Vi vill inte ha trängsel igen, säger Almira Dzafic på Kahls The & Kaffehandel i Allum.

LÄS MER: Därför hänger det vantar i centrala Partille

När restriktionerna om max en kund per tio kvadratmeter i butiker kom så var det främst de mindre handlarna med små lokaler som drabbades, så också i Allum. Partille Tidning besökte under torsdagsförmiddagen tre av dessa för att höra deras reaktioner på att restriktionerna nu släpper och att maxtaket för besökare tas bort. Skönt att det är över är såklart den allmänna uppfattningen men samtidigt finns en del farhågor. Framförallt lockar inte en eventuell trängsel.

Vill inte ha trängsel

Kahls The & Kaffehandel har ett litet men välfyllt krypin mittemot ICA Maxi och på skylten utanför går det att läsa att max en kund i taget får vara inne i butiken.

– Vi har fått bygga om och försöka hjälpa kunder även utanför butiken med hjälp av en mobil kortläsare och allt det ska bli skönt att slippa. Det och att behöva säga till och köra ut kunder som inte sett eller bryr sig om skylten. De har blivit arga ibland och det är jobbigt, säger Almira Dzafic som jobbar i butiken.

Samtidigt så vill hon helst inte tillbaka till tiden före jul då restriktionerna var borta och kunderna trängde ihop sig bland hyllorna.

– Just trängseln vill jag helst inte ha tillbaka, vi får se om vi har lärt oss något av pandemin. Jag skulle också gärna ha kvar handsprit och plexiglas vid kassan, det är ju onödigt att sprida smitta vidare oavsett vad det handlar om, säger hon.

LÄS MER: Inbrott i Samhalls lokaler vid Allum

Kunderna har varit bra

Linda Thunell på Body Shop har fått ha max två personer inne i butiken samtidigt och det har varit lite krångel med köer, framförallt under mellandagarna, men hon menar ändå att de flesta varit duktiga på att köa.

– De går förbi och tittar in och när de ser att det är fullt så väntar de utanför, det har inte varit några större problem. Men det är klart att det ska bli skönt att kunna ta bort skylten, säger hon.

I Elgiganten-butiken på översta plan har Soheil Salarvan precis hjälpt en kund med en mobiltelefon och han berättar att begränsningen på max tre personer egentligen inte spelat så stor roll.

– Det har varit väldigt lite människor i omlopp överlag så det är väldigt sällan vi har haft någon kö. För egen del måste jag dock säga att det är otroligt skönt att restriktionerna försvinner, hoppas det är för sista gången, säger Soheil Salarvan.

LÄS MER: Persiskt långkok mitt på Kyrktorget

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.