Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Alice Bah Kuhnke (MP) kampanjar på Partille station på lördag morgon. Bild: Fredrik Hjerling
Alice Bah Kuhnke (MP) kampanjar på Partille station på lördag morgon. Bild: Fredrik Hjerling

Alice Bah Kuhnke frukostkampanjar vid Partille station

Miljöpartistiska europaparlamentarikern Alice Bah Kuhnke gör ett kort stopp på Partille station under lördagsmorgonen.
– Hon är känd och har en väldig utstrålning, säger Johan Örnemar på Miljöpartiet i Göteborg som kör runt Alice under helgen i Göteborgsområdet.

Den före detta TV-profilen Alice Bah Kuhnke började sin yrkesbana som programledare för Disneyklubben och fick senare en egen pratshow i TV4. Hon ansvarade också för kanalens valbevakning 2002 tillsammans med Lennart Ekdahl. Därefter försvann hon från rampljuset ett tag för att 2014 dyka upp som medlem i Miljöpartiet och kultur- och demokratiminister i regeringen fram till 2019. Sedan dess sitter hon i Europaparlamentet för Miljöpartiet och till helgen kampanjar hon för sitt parti i Göteborgsområdet.

Frukostpåsar vid stationen

– Hon kommer till Partille station på lördag morgon och delar ut frukostpåsar. Vårt parti har en relativt stor andel väljare som reser kollektivt men vi får se hur mycket folk som är i rörelse en lördagsmorgon, säger Johan Örnemar som med hjälp av en hel del Google Maps-sökningar försökt sätta ett minutschema för att få ut så mycket som möjligt av Alice Bah Kuhnkes besök i regionen.

– Vi kampanjar varje dag mellan åtta på morgonen till nio på kvällen och Alice är här för att träffa väljare och för att peppa våra lokala valarbetare. Det är hårt jobb med paus för sömn och mat, men samtidigt väldigt kul att vara ute och träffa folk.

Ett känt ansikte

Att Alice Bah Kuhnke är ett känt namn och ansikte för den svenska befolkningen är något hon har nytta av när hon gör sina kampanjresor.

– Det tror jag tveklöst och det är ett skäl till att hon är ute så mycket. Hon har en utstrålning som få och är väldigt skicklig på att prata med väljare, säger Johan Örnemar på Miljöpartiet i Göteborg.

Alice Bah Kuhnke väntas komma till Partille station klockan 9.30 på lördag morgon och kan komma att röra sig genom Stadsparken mot Kyrktorget innan hon ska vidare till Uddevalla en timme senare.

LÄS OCKSÅ: Kulturministern vill ge eloge till moderaterna

LÄS OCKSÅ: Aylin från Sävedalen siktar på en andra period i riksdagen

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.