Alexander befann sig mitt i sprängdramat i Partille

Under söndagskvällen pågick en omfattande polisinsats på Parallellvägen i Partille. En väska, som polisen misstänkte kunde vara en bomb, var tvungen att säkras. Bara några meter från föremålet stod Alexander Nilsson i sin bostad och såg bombgruppens robot arbeta.
– Det fanns tillfällen då jag inte visste vad som hände. Jag ville inte titta ut genom fönstret när inte ens bombgruppen vågade stå nära väskan, säger han.

ANNONS
|

Den första polispatrullen fanns på plats redan vid 17-tiden på söndagseftermiddagen.

Polisen hade fått larm om en väska som stod placerad utanför en adress på Parallellvägen i Partille och var tvungna att säkerställa att det inte rörde sig om någon bomb.

– Vi är där med anledning av att vi vill utesluta att ett föremål som finns på platsen är farligt, sa polisens vakthavande befäl Martin Hallberg, vill tillfället.

Under söndagskvällen var polisen försiktig med att avslöja vilka typer av resurser man hade på plats.

LÄS MER:Räddningstjänsten larmad till singelolycka i Sävedalen

Men för de som befann sig i närheten av dramat stod det snabbt klart att det var allvar.

ANNONS

Vid 19-tiden fick Alexander Nilsson ett samtal av sin mamma, som var orolig.

– Hon frågade om jag var okej. Hon hade läst på Facebook att något hände i området jag bodde i, säger han.

Såg bombgruppen jobba med väskan

När han sedan gick för att kika ut genom fönstret möttes han av ett massivt polispådrag.

– Jag såg en polisbil som stod och spärrade av infarten till Oluff Nilssons väg. Nere på Parallellvägen var de fler. När jag kikade ut såg jag väskan nedanför min balkong. Det var en mindre resväska, en sådan med hjul, berättar han.

Initialt rörde sig medlemmar i polisens bombgrupp kring föremålet.

– De gick fram med ficklampor och kollade in väskan. Sedan backade de. En halvtimme senare såg jag roboten precis nedanför mitt fönster, säger han och fortsätter:

– Väskan låg i buskarna och roboten flyttade på den en bit.

LÄS MER:Två nya misstänkta– för grova rånet vid Järnringen

Exakt vad som hände härnäst vet han inte. Han kände obehag och höll sig undan från lägenhetens fönster.

– När jag såg att de skickat in roboten kändes det rätt obehagligt. Jag tänkte att om inte ens bombgruppen vågar vara nära så ska jag nog inte vara det heller.

Kan ha använt störsändare

En stund senare märkte han hur hans wi-fi i lägenheten lade av och tittade ut.

– Då hade de placerat någon form av behållare ovanpå väskan. Den kanske strålade ut någon signal som störde även min uppkoppling, säger han.

Polisens bombgrupp använder sig ibland av störsändare i samband med deras arbete. Det är dock oklart om de gjorde det under söndagskvällen.

Vid 20-tiden hade man avslutat sin insats på platsen och konstaterat att föremålet inte var någon bomb, utan att den var helt ofarlig.

– Vi har undersökt en väska. Det gick inte att utesluta att det inte fanns något farligt i den, men den var tom, sa Martin Hallberg då.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS