Adam vill explodera med sin konst – här syns den i Partille

Bakgrunden inom graffiti får Adam Algotsson att vilja synas. Märkas. Ta över de ställen han ställer ut på. Just nu tar han chansen på Partille Herrgård som visar hans konst till den 13 mars.

ANNONS

LÄS MER:Muralmålningar väcker stolthet

När Adam Algotsson från Borås växte upp började han måla graffiti och gjorde sig snabbt ett namn som Appear37. Det var framför allt hiphopen som lockade in honom till att börja måla och musikintresset har han kvar. Ja, faktum är att musiken är en förutsättning för att han ens ska få ur sig någon konst.

– När jag målar sätter jag på sjukt hög musik och försöker försätta mig i någon sorts trans, det är känslan att vara i nuet och ett med sitt konstverk som jag vill åt. Om jag inte känner det så river jag sönder och kastar, säger han efter ett mycket lyckat vernissage på Partille Herrgård där han delar utrymme med konstnären Charlotte Olsson.

LÄS MER:Mer graffiti i centrum – när grådassig bro får färg

Ränderna går aldrig ur

På lördagen var det fullt med folk, så många att det till och med var svårt för alla att se hans målningar, men han lyckades ändå sälja hälften av allt han hängt upp.

– Jag brukar sälja slut men det är ju en stund kvar, utställningen håller på till den 13 mars och när det inte är så trångt längre så får ju folk chansen att titta lite noggrannare.

Adam har lämnat en del av graffitin bakom sig och kallar sig numera konstnär med muralmålningar som specialitet. Han ligger till exempel bakom den maffiga målning som pryder Kniven och hans verk kan synas på väggar i många delar av Sverige. Men även om nu till och med börjat måla med olja, det allra äldsta sättet att måla på, så går vissa av graffitiränderna aldrig riktigt ur.

– Jag vill jobba stort, jag vill synas och märkas och ta över ett rum med mitt verk. Jag vill helt enkelt explodera med min konst, säger han.

LÄS MER:Graffiti gav mersmak hos Siri, 9: ”Jag gör gärna om det igen”

Fick se tre äkta Warhols

Trots framgångarna och alla jobb så anser han sig vara i starten av sin konstnärsresa men långsamt vill han etablera sig först i Sverige, sedan i länderna runtomkring, Europa och till sist får ställa ut i New York. Det är ett stort mål han är beredd att lägga otroligt mycket tid och ork på.

Samtidigt vill han också att världen ska visa honom var han ska gå.

– Det får inte vara för utstakat. Jag träffade till exempel en man på ett vernissage som bjöd hem mig för att se hans konstsamling. Om jag inte sagt ja till det så hade jag inte fått se en äkta Warhol. Han hade tre stycken, säger Adam Algotsson.

LÄS MER:Tumören fick Kristofer att börja måla – nu siktar han på att ställa ut

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS