Brottet klassas som grovt, eftersom mannen kört olovligt vid upprepade tillfällen.
Brottet klassas som grovt, eftersom mannen kört olovligt vid upprepade tillfällen. Bild: Tomas Ohlsson

”Actionsnubbe” får fängelse – 
körde motorcykel utan körkort

ANNONS

Det var i oktober i år som en polispatrull såg en man på en motorcykeln i området i en av rondellerna som ligger i anslutning till Shellmacken i Partille.

Mannen var iförd en motorcykeldress och hjälm som matchade färgerna på motorcykeln och sågs svänga in på Gamla Kronvägen, innan han plötsligt dök upp igen och parkerade på macken för att tanka.

LÄS MER:Man krossade bilrutor med p-skylt – får fängelse

Där konfronteras han av polismännen som frågar efter hans körkort. Mannen lämnar då ifrån sig ett id-kort och efter att polisen matat in mannens uppgifter i sina system konstaterar de att han saknar behörighet att framföra motorcykeln. Man konstaterar också att motorcykeln är falskskyltad.

Döms till fängelse

Mannen förhörs sedan i polisbilen, där han vägrar medverka och svara på frågor.

Nu har mannen dömts till 14 dagars fängelse för grov olovlig körning.

I domen kan man läsa att mannen vid senare förhör förklarat att allt är ett missförstånd.

”Han är skådespelare och befann sig på Shell för att invänta en leverans av en motorcykel. Han hade blivit erbjuden en roll i en kommande storfilm och skulle spela en ’actionsnubbe’ som skulle köra motorcykel”, står det i domen.

Förklaringen: Spelade huvudrollen i actionfilm

Mannen menar att en stuntman i filmteamet framfört motorcykeln.

”Det kom en snubbe med motorcykeln till platsen. Snubben som körde hade hjälm och vanlig motorcykelklädsel och polisen kan ha förväxlat snubben som körde med honom själv. Snubben ingick i filmteamet, men han har ingen anledning att namnge honom”, står det i domen.

LÄS MER:Duo dömd för gruppvåldtäkt – band fast och dödshotade sitt offer

Under utredningens gång har man inte kunnat bevisa att mannen medverkat i en film och han har dessutom kört olovligt vid upprepade tillfällen förut, vilket gör att rätten bedömer att brottet ska klassa som grovt.

”NN:s täta återfall i olovlig körning vittnar om ett gränsöverskridande beteende som skulle kunna motivera ett övervakningsbehov”, står det i domen.

Sedan 2004 förekommer mannen vid 19 avsnitt i belastningsregistret, där han förutom att framföra motorfordon han inte har tillstånd till även gjort sig skyldig till våldsbrott.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS