A36 spelar in en ny musikvideo i Partille i dagarna.
A36 spelar in en ny musikvideo i Partille i dagarna. Bild: Daniel Claeson

A36 spelar in ny musikvideo – på Oluff Nilssons väg

De som sett en mystisk filminspelning på Oluff Nilssons väg i dagarna behöver inte undra mer. Det är det lokala musikundret A36 som spelar in en ny video för kommande musiksläpp.

ANNONS
|

A36 är den lokala svensk-assyriske artisten från betongen i Partille som är på mångas läppar just nu. Hans låt ”Samma gamla vanliga” som är inspelad på Oluff Nilssons väg där han vuxit upp har streamats cirka 55 miljoner gånger på Spotify. Låten var en av P3:s mest spelade under 2021 och blev en jättehit i Norge, Finland och Danmark.

Tidigare under våren var också A36, eller Geivar Hasado Shlaimon som den unge rapparen egentligen heter, nominerad till regeringens Musikexportpris. Och i dagarna var han också nominerad i inte mindre än tre kategorier vid Grammisgalan – där han håvade hem utmärkelsen som årets nykomling.

ANNONS

Artisten har mycket omkring sig just nu. Och i helgen flögs ett franskt filmteam in för att hjälpa honom att filma in en ny musikvideo för ett släpp redan i början av juni.

– Det blir en häftig produktion, avslöjar Sara Faraj, presskontakt från Warner Music.

Teamet har under helgen filmat material och även under måndagen berättar hon att videokamerorna rullar på Oluff Nilssons väg.

Spelar på Liseberg under veckan

A36 ska spela på Lisebergs stora scen tillsammans med Imenella nu på fredag. Under sommaren spelar han också på festivaler som Brännbollsyran, Lollapalooza och Storsjöyran. Dessutom är han dragplåstret på Oluffs galej på hemmaplan i augusti. Planen är också att han ska vara med i ett annat stort sommarprogram – om det är en tv-produktion eller något annat vill ansvariga inte avslöja ännu. Där får alla som följer den unge artisten ge sig till tåls lite till. En sak kan vi vara säkra på.

– Han kommer ha en väldigt grym sommar, konstaterar Sara Faraj.

LÄS MER:Då spelar A36 på hemmaplan – kommunen startar dagfestival

LÄS MER:Här är Partilles mäktigaste personer – plats 1-10

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS