Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

50 år i storbandets tjänst – nu firar Sluggo jubileum

På lördag spelar Partille Big Band jubileumskonsert på Brewhouse. Och alla gamla medlemmar är bjudna.
– Jag har en lista på 140 namn, vi får se hur många som dyker upp, säger Sluggo Eriksson som varit med i alla 50 åren.

För 50 år sedan satte sig en 14-årig Sluggo Eriksson i en orkester ledd av Roland Flood och fick spela ett rockpotpurri och Is this the way to Amarillo på sin trumpet. Det var starten på Partille Big Band som format en del av Sluggos liv.

– Då var jag ung och oförstörd och det var jättespännande att komma in i ett sådant sammanhang. Jag har haft musiken som yrke och hobby sedan dess, berättar Sluggo som sedermera utbildade sig till musiklärare och som fortfarande håller i gång musicerandet.

Ett lagarbete

Grejen har alltid varit att spela i ensemble, något som kan liknas vid vilket annat lagarbete som helst.

– Jag brukar fråga mina elever hur kul det är att stå och sparka en fotboll mot en vägg ensam? Det är samma sak med trumpet, det är inget du bara vill stå på kammaren och spela.

Alla gamla medlemmar bjudna

Han minns väl elevernas ansikten då de efter sin första konsert får sin första applåd och när det väl hänt så vill du uppleva det om och om igen. Och på lördag är det dags för Sluggo och hela Partille Big Band att fira 50 år som band med en jubileumsspelning på Brewhouse i Göteborg. Repetitionerna har varit intensiva och det känns både spännande och lite nervöst inför kvällen.

– Ja, det är väldigt nära nu. 50 år är ändå något som bör firas. Den nuvarande uppsättningen av Partille Big Band spelar först 45 minuter och efter paus så har vi bjudit in alla gamla medlemmar att sitta in. Det fanns en lista på 140 namn och jag har bara skickat ut en förfrågan i cyberspace så jag vet inte hur många som kommer, säger Sluggo Eriksson.

Partille Big Band 50 år

Partille Big Band har på sina 50 år gått från ungdomsstorband under musikskolans vingar till att bli ett vuxet amatörstorband. Genom åren har det spelats en hel del dansmusik på större fester och även en hel del konserter både med och utan gästartister. Bandet har spelat med Svante Thuresson, Östen Warnebring, Timo Räisenen, Erik Norström, Margareta Evmark (som började som elev i storbandet), Rolf Jardemark, Anneli Axelsson, Erik Liftig, Jacob Sollerman med flera. De har dessutom gjort flera konsertresor till Ungern, Polen, Tjeckien, Tyskland, Spanien och Portugal.

LÄS OCKSÅ: Kulturskoleelever från tre kommuner möts i stor vårkonsert

LÄS OCKSÅ: Tjejerna brassade loss på Kulturum och inspirerar unga

LÄS OCKSÅ: Kulturhuslunch med känsla av myndighet på Kulturum

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.