Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Förskolan i Anneberg kommer kanske utökas med ett par avdelningar till och plats för 46 barn, utöver de 115 barn som redan går där idag. Bild: Stergios Kastolis/ Partille kommun
Förskolan i Anneberg kommer kanske utökas med ett par avdelningar till och plats för 46 barn, utöver de 115 barn som redan går där idag. Bild: Stergios Kastolis/ Partille kommun

150 nya bostäder och fler platser på förskola i Anneberg

Cirka 150 nya bostäder ska komma upp i Anneberg. Det blir en blandning av hyresrätter och bostadsrätter. Dessutom ska förskolan byggas ut för att täcka det behov som kommer uppstå framöver.

LÄS MER: Så vill kommunen nå områden med låg vaccinationsgrad - ”Det gynnar alla”

Det kommunala bostadsbolaget Partillebo och Byggöta äger mark i Anneberg där det planeras för ytterligare 80 hyresbostäder intill de redan existerande lägenheterna i området. Det har de redan fått tummen upp på sedan tidigare. Dessutom vill det privatägda HSB också bygga cirka 70 bostadsrätter i samma område, även de har fått klartecken av politikerna. Nu ska frågan upp på kommunstyrelsens möte i nästa vecka för att besluta om detaljplanearbetet framåt.

– Det här projektet är inte kontroversiellt, jag ser inga hinder för beslut om planuppdrag, säger planchefen Filip Siewertz.

Filip Siewertz, planeringschef på Partille kommun. Bild: Alfred Dikalow
Filip Siewertz, planeringschef på Partille kommun. Bild: Alfred Dikalow

I samma område ska också den redan existerande förskolan i Anneberg utökas. Där finns i dag fem avdelningar med plats för 115 barn. Det ska bli ytterligare ett par avdelningar med plats för 46 barn, om planerna går vägen. Det ska täcka det framtida behovet framöver. Men det är långt kvar tills planerna kan bli verklighet. Enligt den preliminära tidplanen kan det tidigast bli byggstart 2025 och inflyttning något år senare.

– Det är mycket tidigt i processen, så man får ta uppskattade tider med en nypa salt, säger Filip Siewertz.

LÄS MER: Här finns bästa förskolorna i Partille – enligt föräldrarna

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.