Svenska Hus har påbörjat planarbetet för 1 000 nya bostäder i Partille centrum. Inflyttning? 2028.
Svenska Hus har påbörjat planarbetet för 1 000 nya bostäder i Partille centrum. Inflyttning? 2028. Bild: Semrén & Månsson arkitekter

1 000 nya bostäder längs Säveån – då står de klara

Svenska Hus har påbörjat planarbetet för 1 000 nya bostäder i Partille centrum. Inflyttning? 2028.
– Projektet kommer att förflytta Partille från förort till förstad, säger Henrik Sjölin på Svenska Hus.

ANNONS
|

Redan 2021 berättade Partille Tidning om Svenska Hus byggplaner på Menigo-tomten i Partille centrum men då låg planerna i sin linda. I ett pressmeddelande berättar nu fastighetsbolaget att planarbetet för området är igång sedan december 2022 och att fyra arkitektbyråer jobbar parallellt med hur det i slutändan kommer att se ut.

– Roligt att äntligen komma i gång med projektet. Partille är en stadsdel där vi idag äger ett flertal fastigheter och utvecklingen är ett led i att skapa en helt ny förstad, säger Henrik Sjölin, Fastighetsutvecklingsansvarig på Svenska Hus i Göteborg.

1 000 nya bostäder

En utvärdering av arkitekternas arbete kommer att göras till hösten och 2025 förväntas planarbetet ha gått i mål. Då väntar byggfasen och inflyttning planeras till 2028. Och enligt Henrik Sjölin är detta nya bostadsområde, med cirka 1 000 nya bostäder, en perfekt pusselbit i det som ska göra Partille till förstad.

ANNONS

– Läget är perfekt och projektet är en fantastisk möjlighet. Det är en stor fastighet med gigantisk potential, säger han.

Ligger strategiskt i centrum

Från kommunens håll är man spända inför framtiden och planarkitekten Karin Börjesson ser detta nya område som en naturlig utveckling av Partilles nya centrum.

– Området ligger strategiskt och förutom att möjliggöra för stadskvarter ska vi även utnyttja läget vid Säveån som en kvalité i stadsmiljön säger hon.

LÄS MER:95 nya hyresrätter i Simhallskvarteret

LÄS MER:Partilles nya samhällsbyggnadschef fick 2.0 på högskoleprovet

ANNONS