Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Öjersjövillan blev mest klickade bostaden förra året

En nybyggd villa i Öjersjö för tio miljoner kronor blev den mest klickade Partillebostaden på Hemnet förra året.
– Det är en väldigt häftig arkitektritad villa med moderna smakfulla val, säger mäklaren Sofia Johansson.

Att scrolla bland bostadsannonser är för många ett sätt att drömma sig bort. Bland de mest klickade bostäderna på Hemnet förra året återfinns en rad lyxiga villor.

– Det brukar ofta vara exklusiva bostäder som inte så många har råd att köpa som blir mest klickade, det är troligt att många av de som klickar på annonserna är drömmare och i första hand inte spekulanter, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet.

LÄS MER: Nyrenoverad gård från 1800-talet med sjöutsikt ute till försäljning

Erik Holmberg är analytiker på bostadsförmedlingssajten Hemnet, han menar att scrollandet bland bostadsannonser kan ersätta bläddrandet i ett inredningsmagasin många gånger. Bild: Oskar Barkenbom
Erik Holmberg är analytiker på bostadsförmedlingssajten Hemnet, han menar att scrollandet bland bostadsannonser kan ersätta bläddrandet i ett inredningsmagasin många gånger. Bild: Oskar Barkenbom

Förutom att bostäderna ska vara exklusiva, blir ofta hus med sjöutsikt välbesökta på bostadsförmedlingssajten. Även de med speciell styling kan väcka intresse.

– Vi har haft exempel på bostäder som stylats med paprikor eller pingviner, som väcker uppmärksamhet. Men även renoveringsobjekt kan hamna i klicktoppen då och då. Det är den där drömmentaliteten som kommer in, man ser framför sig vad man kan åstadkomma i den typen av bostäder, säger Erik Holmberg

Som att bläddra i inredningsmagasin

Han menar att en bidragande orsak till nöjessurfandet bland bostadsannonserna är annonsernas utformning.

– Mäklarbranschen i Sverige håller en väldigt hög nivå. Är du inne och kollar på en bostadsannons skulle det ofta kunna vara tagna från en inredningstidning. Att scrolla bland bostadsannonser blir därför ungefär som att läsa en inredningstidning.

LÄS MER: Jackpot för villaägarna i Partille – när bostadspriserna skjuter i höjden

I Partille var den mest klickade bostaden på Hemnet förra året just en lyxig villa. Bergedsvägen 10b såldes i slutet av januari förra året och hann väcka stort intresse innan de nya ägarna slog till.

– Det var ju en väldigt häftig arkitektritad villa med moderna smakfulla val. Väldigt påkostad, säger Sofia Johansson, mäklare på Bjurfors, som sålde villan.

Närmare 60 spekulanter

Intresset var stort både bland drömmare och spekulanter.

– Jag tror vi hade mellan 50 och 60 sällskap på visning, berättar Sofia Johansson.

Prislappen för kåken var 10,2 miljoner kronor. Köparna fick en nybyggd arkitektritad villa i trä. Fem rum med stora glaspartier, etage och en nästan 2000 kvadratmeter stor tomt.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.