Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Loppisarna tillbaka i Partille – så fyndar du

Efter en jobbig tid med pandemi och restriktioner är loppisarna nu tillbaka i Partille – med Bagageloppisen som ett av de stora flaggskeppen. I dag får allt fler upp ögonen för loppisen som något bra för både miljön och plånboken, men det finns några knep för att kunna göra de bästa fynden!

Under stora delar av 2020 och 2021 var många loppisar stängda på grund av pandemin. På grund av restriktioner kring avstånd och antal besökare fick flera aktörer helt enkelt vänta på nya direktiv från Folkhälsomyndigheten innan man kunde öppna upp igen.

Därför har det under hösten blivit en liten boom för loppisvärlden i Partille, när många har kunnat välkomna sina kunder igen.

Störst av alla är såklart Bagageloppisen, som i slutet av november lockade tusentals besökare till Partille Arena för första gången sedan pandemins start.

Att handla på loppis ser allt fler som ett bra sätt att både spara pengar och värna om miljön. I februari arrangeras återigen Arenaloppis i Partille – här ger Marcus på Sambla er sina bästa tips att ha med sig till när du ska shoppa loss på loppis.

3 tips vid loppis för att göra fynd

1.Förbered dig hemma – var påläst

Som med mycket annat tjänar du på att förbereda dig. Gör en lista på vad du är ute efter och försök hålla dig till den för att undvika lockande impulsköp på plats. Det är lätt att dras med när man är på loppis – men köper du på dig massa krimskrams du egentligen inte behöver så spelar det ju mindre roll att du lyckats göra något enstaka fynd. Lägg pengarna på rätt grejer! Är du på jakt efter väldigt specifika saker så läs på om vad de brukar kosta begagnat.

2.Se potentialen andra missar

Börja träna ditt loppisöga för att se möjligheterna i grejerna som säljs. Att skrubba rent eller måla om en pryl kan göra underverk – försök se potentialen! Gå även igenom backar och lådor med grejer och titta inte bara på det som ställts på de finaste bordplatserna. Här finns det chans att fynda!

3.Kom i tid

“The early bird gets the worm” säger man på engelska och talesättet är som gjort för loppisar. Alla rutinerade loppisrävar vet att de bästa grejerna kommer ryka först – och då gäller det att ge sig in i kampen. Är du riktigt hängiven så ta med lite fika och köa med en vän innan öppning. Väl inne gäller det också att vara snabb. Hittar du något fint du verkligen vill ha så tveka inte för länge – risken är att fler vill samma sak.

Efter loppisen – ytterligare sätt att dryga ut plånboken

Att handla mycket på loppis är ett bra sätt att spara pengar, men vill du kunna dryga ut plånboken ytterligare för att kunna göra fler fynd? Då bör du se över om du kan samla dina lån.

Genom att samla alla lån till en och samma låga ränta kan du snabbt få ner dina månadskostnader.

Hos låneförmedlaren Sambla kan du få hjälp med att hitta vilken bank som ger dig lägst ränta. Med bara några få klick skickas din ansökan till flera banker direkt – med bara en UC.

– Du ska aldrig betala mer i ränta än vad du behöver. Då är det roligare att spendera de pengarna på att fynda på en loppis, tycker Marcus Sätherström, expert på privatekonomi hos Sambla.