Insändarskribenten uppmanar kommunen att inte snåla med snöröjningen på gång- och cykelvägar.
Insändarskribenten uppmanar kommunen att inte snåla med snöröjningen på gång- och cykelvägar. Bild: Jonas Rindefjell

Plogat och grusat beskedet – men inte ett enda gruskorn

Insändarskribenten om glashal gångväg från Björndammen ner till Partillecentrum: ”Fick till svar att man var färdig i backen ner med plogning och grusning... Men jag såg inte ett enda litet gruskorn”, skriver hon och uppmanar kommunen om att inte snåla med resurserna.

ANNONS
|

Jag läste ett inlägg från 1:a februari 2022, där Maria Lind, enhetschef på gatu- och parkavdelningen säger: "Det är ingen idé att ta ut en entreprenör för att snöröja på morgonen om det sen snöar igen, då är det pengar kastade i sjön".

Att tänka ekonomiskt är ju bra för det mesta... Men när det gäller att få bort snö från gator och torg, är det inte en bra idé att ha det tänket.

Det handlar om trygghet att kunna vistas utomhus och det är faktiskt gatu- och parkavdelningen som ansvarar för den tryggheten.

Ska inte yrkesarbetande och skolelever kunna ta sig till arbete och skola på morgonen?

ANNONS

I förra veckan skulle jag gå ner till Partille centrum på vägen som går neråt från Björndammen. Man hade plogat, men inte grusat, det var glashalt. Då ringde jag till kundcenter och fick till svar att man var färdig i backen ner med plogning och grusning... Men jag såg inte ett enda litet gruskorn.

När jag skriver detta inlägg, så har all is och snö försvunnit. Men hur gör ni nästa gång snön kommer?

Låt det få kosta det som det måste kosta, när moder natur bjuder motstånd.

Nettis

LÄS MER:Vintern är här – hur ser det ut hos dig?

LÄS MER:Så rustar Partille kommun – för vinterns snökaos

ANNONS