Turan Aliyev (C) om behovet av fler möten genom kulturen för att få en bättre integration.
Turan Aliyev (C) om behovet av fler möten genom kulturen för att få en bättre integration. Bild: Privat

Nyckeln till integration – satsa mer på kulturlivet

Kommunpolitikern Turan Aliyev (C) om kultur som en nyckel till ökad integration i Partille. ”Mer projektstöd, samt fler aktiviteter och verksamheter inom kulturområdet behövs.

ANNONS

Integration handlar om att känna tillhörighet och att alla ska känna sig som en del av det svenska samhället. Integration handlar om att olika grupper i samhället ska kunna mötas och ha ett utbyte med varandra.

Att komma till ett nytt land med ett främmande språk och en annorlunda kultur är tufft. Att bli en del av ett nytt samhälle är inte heller alltid lätt. Något som kan underlätta integrationen in i det nya samhället, är det dagliga mötet mellan människor. Kulturell verksamhet är något som skapar möten mellan människor, som förenar människor, skapar samhörighet, och är identitetsskapande.

Kultur bidrar till integration

Kultur är också ett universellt språk, och möten genom dans, konst, musik och teater skapar en delaktighet oavsett språknivå. Detta bidrar på ett positivt sätt till integration och därför är kultur i alla dess former en bra nyckel till ökad integration.

Pandemin har på ett negativt sätt påverkat våra kulturaktiviteter. Trots att restriktionerna nu tagits bort, så innebär tyvärr inte detta att krisen är över för vårt kulturliv. Vi kommer att behöva satsa långsiktigt för att Partille kommun ska ha ett starkt kulturliv även efter pandemin, och på så sätt bidra till en ökad integration. Bland annat genom mer projektstöd, samt fler aktiviteter och verksamheter inom kulturområdet. Tillsammans är vi starka och med mångfald kan vi bygga ett bättre samhälle med plats för alla.

Turan Aliyev (C)

Ledamot kommunfullmäktige och ledamot kultur- och fritidsnämnden

LÄS MER:Kulturskolan intog Allum – här spelar eleverna inför storpublik

LÄS MER:Kulturskoleelever från tre kommuner möts i stor vårkonsert

LÄS MER:Tjejerna brassade loss på Kulturum och inspirerar unga

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS