Insändarskribenterna om vården på Furulunds äldreboende som de menar har blivit sämre.
Insändarskribenterna om vården på Furulunds äldreboende som de menar har blivit sämre. Bild: Shamiram Demir

Missförhållande på Furulunds äldreboende: ”Det är skamligt”

Oroliga anhöriga till boende på Furulunds äldreboende vittnar om för lite personal och försämrad omsorg för deras nära och kära. Boende läggs tidigare för att personalen ska hinna med och städningen har försämrats.

ANNONS

Vi är anhöriga till boende på Furulunds äldreboende och är mycket upprörda över hur boendet har blivit.

Det är skamligt hur lite respekt ni visar de gamla och dementa som slitit i hela sitt liv och byggt upp välfärden. Både de boende och personalen blir behandlade som möbler och flyttas runt utan att ha något att säga till om.

Det finns inte längre någon vård och omsorg på grund av att det är för lite personal och vikarier som inte känner de boende.

Personalen på Furulunds äldreboende hinner inte med

Det är två personal och en löpare på två avdelningar, hur ska de kunna ge den omsorg som behövs när de har två eller flera per avdelning som behöver hjälp med matning samt att de har flera där det krävs två personal.

För att hinna med allt när det är så lite personal behöver de lägga de boende tidigt. Det finns aldrig längre tid för något extra eller att sitta och prata med en orolig boende. De omkringliggande sysslorna som till exempel städning av rummen blir också eftersatta.

Vi anhöriga har läst och fått höra att kompetent personal har slutat på grund av schema och neddragning av undersköterskor. Detta gör att våra anhöriga får träffa många nya ansikten som de inte känner igen. Istället har vi fått information att det har anställts fler chefer, samordnare och omsorgshandledare.

Både boende och personal måste må bra

Det är inte chefer, samordnare och omsorgshandledare som gör att de boende får omsorg och vård. Under pandemin slet personalen, men nu dras det ner på bemanningen och gör arbetsförhållandena sämre och sämre. Var ska det sluta?

Skulle ni själva vilja ha era anhöriga där och vara oroliga för deras säkerhet, inte veta om det finns personal som kan hjälpa dem?

Vi vill att bemanningen snarast ska ökas på avdelningarna till de gamla måtten, med två personal både morgon och kväll alla dagar i veckan.

Både de boende och personal måste må bra och känna sig trygga.

Oroliga anhöriga

LÄS MER:Missnöje på Furulunds äldreboende – vårdanställda kräver svar av Partilles politiker

LÄS MER:Sjuksköterskorna larmar om kompetenstapp inom vården

LÄS MER:Lena sågar det nya vårdschemat – hennes mamma drabbas av turbulensen

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS