Skolmaten i Partille kostar minst per elev i Lärarförbundets rankning av kommunerna.
Skolmaten i Partille kostar minst per elev i Lärarförbundets rankning av kommunerna. Bild: Per Anger

Lägst peng för skolmat i Partille – bedrövligt!

Insändarskribenten tycker det är bedrövligt att Partille kommun har lägst peng för skolmat per elev i hela Sverige och uppmanar politikerna att tänka till nu när det är valår.

ANNONS
|

På tal om valår, som skribenten "Med föräldrar på Kullegården" skrev angående de nya scheman som all personal inom äldreomsorgen fått, som såklart kommit till på grund av att man ska spara pengar, bör vi också veta att Partille kommun har lägst peng för skolmaten per elev i hela landet!

Skolverkets statistik placerar Partille i botten

Det visar Skolverkets statistik som under fjolåret bland annat uppmärksammades av Lärarförbundet. Partille i botten la 3 900 kronor per elev och år samtidigt som Bergs kommun la 14 700 kronor. Siffrorna visade samtidigt att genomsnittet för skollunch i bland Sveriges kommuner låg på 6 500 kronor per elev och år.

ANNONS

Cirka 15 kronor per elev och dag får alltså skolmaten kosta. Bedrövligt! Så på tal om valår får vi hoppas på maktskifte i denna kommun då nuvarande styrande verkar tycka det är ok att spara ordentligt både i äldreomsorgen och i våra skolor. Annars vill man varken bli gammal eller gå i skola i Partille kommun.

Med barn på skola i Partille kommun

LÄS MER:Ge drägligare tillvaro för våra äldre – inte sämre scheman

LÄS MER:Dela med dig av dina tankar – gör din röst hörd

LÄS MER:En tidsfråga till någon krockar – få vet om att högerregeln gäller

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS