”Det är inte en jättesvår uppgift att ta fram en påse och plocka upp efter din hund”, skriver 12-åriga Moa i en insändare.
”Det är inte en jättesvår uppgift att ta fram en påse och plocka upp efter din hund”, skriver 12-åriga Moa i en insändare. Bild: Per Wahlberg

Hundskiten som göms i snö – kommer fram vid tö

Hör hit alla hundägare där ute. Nu när det kommit snö till Partille, plocka fortfarande upp din hunds avföring.

ANNONS

När snön sedan smälter bort, så ligger ju hundarnas avföring där ute vid kanten av gång- och cykelbanan, om du inte tar upp avföringen efter att din hund har gjort sina behov såklart.

När det inte finns någon snö kvar, ser inte alla fotgängare sig för. Då finns det väldigt stor risk att trampa i din hunds avföring. Hur känns det tror ni? Att vi fotgängare ska behöva promenera i avföring. Det är ungefär som att vi människor skulle göra våra behov ute på gatan. Sedan bara låta det ligga kvar där.

Det är inte en jättesvår uppgift att ta fram en påse och plocka upp efter din hund. Kom sedan i håg att slänga påsen i en papperskorg eller ta med hem och slänga där hemma. Om detta är en för svår uppgift så är det nog fel av dig att skaffa en hund. Så gör denna lilla uppgift för alla dina medmänniskor.

Moa, 12 år

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS