Sälj inte Partillebornas hem

Vi kommer aldrig gå med på slag mot det kommunala bostadsbolaget Partillebo som styret vill genomföra med utförsäljningar av 300-400 bostäder, och skulle riva uppdraget direkt den dag vi styr kommunen, skriver den rödgröna oppositionen i Partille.

ANNONS
|

Bor du i hyresrätt i Partille? Eller vill du bo i hyresrätt? Snart kan dina möjligheter till det bli kraftigt begränsade!

Just nu driver Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att Partillebo, det kommunala bostadsbolaget, ska sälja cirka 300-400 av bolagets hyresrätter. Medräknat de projekt som redan planeras innebär det i praktiken att över 10 procent av bolagets bostadsbestånd ska säljas ut. Om de inte kan säljas till hyresrättsinnehavarna ska bolaget behöva hitta andra sätt att sälja, till exempel genom att sälja hela bestånd till privata hyresaktörer.

• För dig som hyresrättsinnehavare betyder det att du inte kan känna dig trygg med vem som kommer vara din hyresvärd framöver.

ANNONS

• För dig som ungdom betyder det att möjligheten att få en första bostad blir än svårare än det är idag med ännu längre kötider.

• För dig som kommuninvånare betyder det att de styrande är villiga att riskera stabiliteten och kvaliteten i ett av landets mest uppskattade bostadsbolag, som dessutom är hyresvärd för våra skolor, förskolor och äldreboenden.

Vi kommer aldrig gå med på detta slag mot det kommunala bostadsbolaget och skulle riva uppdraget direkt den dag vi styr kommunen. Genom att kräva en sådan minskning gör M, SD, KD och L det ännu svårare för framförallt unga att få ett första hem och de öppnar även upp för att befintliga hyresrättsinnehavares hem säljs ut till privata hyresaktörer. Politiken behöver värna om att det finns bostäder för alla målgrupper och inte sälja ut lägenheterna med lägst hyror!

Dessutom stoppar de dels de chanser Partillebo har till utveckling, planerade projekt behöver akut stoppas, bolagets möjligheter att vara en aktiv samhällsaktör tillsammans med kommunen blir kraftigt försämrade och Partillebornas hittills välfungerande bostadsbolag riskerar att skadas.

Vi i S, V och MP kommer göra allt vi kan för att stoppa detta, och vi behöver din hjälp! Skriv under vår namninsamling som du hittar på våra sociala medier och hjälp oss visa hur många vi är som är emot detta!

Thorbjörn Carlsson (S)

Oppositionsråd i Partille

Isabelle Asadian Strandman (S)

Ordförande Partille arbetarekommun

Linus Johansson (V)

Gruppledare

Emma Danielsson (MP)

Gruppledare

LÄS MER:Partillebos simskola får oväntade effekter

LÄS MER:Därför vill Partille kommun köpa tillbaka Lexby gård

LÄS MER:Här ska Partilles simhall ligga: ”Många dimensioner”

ANNONS