POPULÄRT BESÖK. Amerikanska författaren Bonnie-Sue Hitchcock träffade niondeklassare på Vallhamraskolan.

Uppskattat författarbesök på Vallhamraskolan

Allmänt

PARTILLE I fredags besökte Bonnie-Sue Hitchcock, författare från USA, två klasser i årskurs nio på Vallhamraskolan.

Bonnie-Sue Hitchcock talade om Alaska och inspirationen från sitt eget liv och familj under sjuttiotalet. Hon svarade på frågor om situationen i nutidens Alaska.

Rouhia Lotfkhah, områdesbibliotekarie i Sävedalen, berättar att eleverna medverkade aktivt under hela besöket med frågor och egna reflektioner. De var väl förberedda och ställde sina frågor på engelska.

– Bonnie-Sue var mycket nöjd med sitt besök och tyckte att detta var bästa delen av hennes tid i Sverige, att träffa en så trevlig skolklass, säger Rouhia Lotfkhah.

Läste boken i skolan

Efter att ha läst Bonnie-Sue Hitchcocks bok ”Doften av ett hem” köpte Rouhia Lotfkhah in en klassuppsättning av boken till skolans niondeklassare. När hon sökte information om författaren på nätet upptäckte hon att Bonnie-Sue Hitchcocks skulle komma till Bokmässan för att ta emot det svenska barnlitteraturpriset Peter Pan-priset och delta i ett par seminarier. Rouhia Lotfkhah tog då chansen att bjuda in författaren som lyckades få till ett besök på skolan under sin vistelse i Sverige.