• SAMLING I ÖJERSJÖ. Skoljoggen i Öjersjö samlade över 700 elever som under två timmar skulle springa så många varv som möjligt på en bana som gick runt i samhället. I samband med loppet samlades det in pengar till organisationen Clowner utan gränser.
  • Bild: PRIVAT
    LÅNGLÖPARE. Kelvin Eriksson sprang imponerande 1,8 mil under de två timmar som Skoljoggen pågick.
  • DEBUTANTER. Kompisarna Lukas Krook och Vilton Möller går i förskoleklass och fick springa Skoljoggen för första gången. De fick en prick på handen för varje varv de sprang.

Över 700 Öjersjöelever sprang Skoljoggen

Öjersjö

På onsdagsförmiddagen var det dags för den traditionsenliga Skoljoggen i Öjersjö. Drygt 700 elever sprang så många varv de orkade på två timmar.

Det är Svenska skolidrottsförbundet som är initiativtagare till Skoljoggen som i år hållits på 1 402 skolor i landet. Den officiella Skoljoggsdagen är 11 september men det står de deltagande skolorna fritt att välja en dag som passar.

För skolorna i Öjersjö har Skoljoggen blivit en tradition som samlar elever och lärare från förskoleklass upp till sjätte klass i grundskolan och grundsärskolan på både Öjersjö Storegård och Öjersjö Brunn.

Läraren Henrik Krook tycker att det är en bra tradition.

– Det är viktigt att barnen rör på sig och så är det en möjlighet att träffas över åldersgränserna. Det är kul att man kan göra något ihop och även träffa kollegor från den andra skolan, annars är det ju ganska svårt att hitta på något tillsammans med 700 elever, säger han.

I samband med loppet samlar man också in en frivillig slant som skänks till ett välgörande ändamål, just nu är det Clowner utan gränser som får ta del av de insamlade pengarna.

Många av Öjersjöeleverna gick in för uppgiften och räknade noga varje varv de sprang på den 900 meter långa banan som startade vid Öjersjövallen och gick runt i samhället. En av dem som sprang allra längst var Kelvin Eriksson som lyckades få ihop imponerande 20 varv.

– Det blir 1,8 mil, nästan ett helt Göteborgsvarv, säger Henrik Krook.