Nykomlingen säkrade topp 3-plats

Allmänt

FOTBOLL: Sävedalen skuggar Göteborgs FF och Öckerö inför seriens avslutande omgång på lördag. Seriesegern är avlägsen då de båda topplagen lagen möter varsitt bottenlag, Lilla Träslöv respektive Kindaholm/Svenljunga, medan Sävedalen möter Hovås Billdal på bortaplan.

Men det står redan nu klart att laget tar en medalj som nykomling i division 2. I den sista hemmamatchen i söndags säkrade Sävedalen en topp tre-plats genom seger 5–2 mot Kindaholm/Svenljunga efter tre mål av matchens lirare Saga Willén och ett var av Nathalie Larsson och 16-årige landslagsspelaren Johanna Svedberg.

– Efter matchen fick laget blommor av SIF:s ordförande Anders Melander, för en fin säsong, där damlaget varit ett föredöme på och utanför plan, för övriga killar och tjejer i föreningen, säger tränaren Johan Wilck.