Flera pallplatser i Rullskidsfestivalen

Rullskidor

Sävedalens AIK tog tre guld och flera pallplatser i lördagens Rullskidsfestival som klubben arrangerade tillsammans med OK Landehof i Partille. Cirka 80 åkare deltog i tävlingen som utgjorde Götalandsmästerskapet. Loppet avgjordes i två etapper, en i fri stil och en i klassisk still, där de två gånger åkte upp för den så kallade Allumbacken till Saikstugan vid Kåsjön.

I tre klasser tog Sävedalen dubbla pallplatser. Hanna Strand och Liv Hammarberg kom etta och två i D12-13, Ida Hammarberg och Ester Strand kom etta och trea i D13-14, och samma placeringar blev det för Wilhelm Kuylenstierna och Natanael Bokesand i H13-14. I D9-10 kom Ruth Strand tvåa och i D17-20 kom Kajsa Carlsson Eallum fyra. Hon belönades ändå med en silvermedalj i Götalandsmästerskapet, då loppets tvåa och trea kom från Värmland.