Sävedalen i fortsatt serieledning

Fotboll

FOTBOLL: Med fyra matcher kvar av division 2 har Sävedalen skaffat sig ett bra utgångsläge att vinna serien.

I lördags slog man Utbynäs på bortaplan med 0–2. Saga Willen gav Sävedalen ledningen i första halvlek och Tilda Karlsson satte det avgörande målet på straff i andra halvlek. Ella Wallfur Skiljic, som blev fälld i straffområdet, får beröm av tränaren Johan Wilck liksom lagkaptenen Vendela Lidén som blev matchens lirare.
I en haltande tabell skuggar Hovås/Billdal, Göteborgs FF och Öckerö serieledaren. På söndag väntar ny bortamatch mot Göteborgs FF, som ligger fem poäng bakom Sävedalen men har två matcher mindre spelade.
I samma serie möttes de två mittenlagen Landvetters IF 2003 och Tollered i söndags. Tollered tog ledningen men Landvetter vände och vann med 1-3 efter två mål av Saga Fahlström och ett av Alva Neumann.