• Foto: Fredrik Wennermark.
  • Foto: Klara Pålsson.

Lyckat lopp efter sabotage

Löpning

Ett sabotage hade kunnat orsaka bortsprungna löpare i skogen, men funktionärerna åtgärdade problemet med nedtagen banmarkering och Kåsjön Trail kunde genomföras utan missöden.

239 löpare kom till start på någon av distanserna 5,5, 11 eller 21 kilometer i terrängen kring Kåsjön i lördags. Sensommarvärmen skapade fina förutsättningar, men arrangörerna från Sävedalens AIK Orientering fick inleda morgonen med merarbete. Delar av banmarkeringen hade blivit nedtagen och mystiskt försvunnit kvällen innan loppet och funktionärerna blev tvugna att sätta upp ny markering.

– Därmed kunde alla startande hitta runt banorna till mål och kunde sedan njuta av ett välförtjänt och behövligt dopp i Kåsjön efter att ha först tagit ett dopp i den blöta mossen som passerades av alla banor, säger Filippa Spånér i en rapport från loppet.

Hemmaklubben var mest framgångsrik i damernas 11-kilometerslopp med två löpare på pallen. Lisa Wreeby vann på tiden 1:07:09 och Malin Jonsson kom trea efter att ha sprungit i mål tre och en halv minut senare.

Helgens lopp var den nionde upplagan av Kåsjön Trail sedan starten 2011. Tidigare var det en del av den numera nedlagda Salomon Trail Tour.