Arkivbild: Adam Andersson
Gustav Widelius gjorde succé vid förra årets upplaga av Heyou i Partille arena.

Influerarna intar Partille arena – igen

Partille

På lördag intar youtubers, gamers och Tiktok-stjärnor Partille arena när influerar­festivalen ­Heyou återvänder.

I juni förra året hölls influerarfestivalen Heyou för första gången i Partille arena. På lördag återvänder evenemanget till arenan, och nu i ännu större format än förra året.

– Det blev väldigt lyckat förra året och vi har fått väldigt många förfrågningar om att komma tillbaka, säger Linnéa Bergling, pr-manager på Heyou Sverige.

Över 35 av Sveriges populäraste youtubers, gamers och Tiktok-stjärnor kommer att finnas på plats för att träffa sina fans.

Under dagen kommer det att bli en rad olika aktiviteter, exempelvis kan man utmana sin idol på hoverboard, dance battle eller pingis. Nytt för i år är dessutom att en stor catwalk ska byggas upp i huvudhallen där en modevisning ska hållas. I pauserna till modevisningen kommer det bli uppträdanden av bland andra Felicia K och Oscar Stembridge.

Tess kommer

Bland influerarna som gästar arenan finns namn som Magister Nordström Nattid och Theoz. Men även Landvetterbon Tess Gustafsson, som förutom att ha över ­
56 000­ följare på Instagram är dotter till tidigare friidrottsstjärnan Erica Johansson.

Målgruppen för evenemanget är enligt Linnéa Bergling ungdomar i nedre tonåren.

– Alla som är under tio år rekommenderar vi att ha med sig en förälder.

Hårt tryck

Trycket på biljetter inför evenemanget i Partille arena har varit stort, berättar Linnéa Bergling.

– Vi slog vårt biljettrekord när vi öppnade portarna för det här eventet, vilket var jätte­roligt. Vi har aldrig sålt så många biljetter på 24 timmar till det här eventet förut.

De populära evenemangen med influerare, eller krea­törer som arrangörerna kallar dem, har anordnats i olika svenska städer sedan 2016, först under namnet Tube­con. 2018 bytte man namn till Heyou.