• Pressbild
  • Pressbild
  • Pressbild
  • Pressbild

Hello Ocean

Musik

Lusten att släppa egen musik växte fram när Stina Svensson, alias Hello Ocean, jobbade med att coacha andra band.
– Jag tänkte att kan de så kan jag, säger hon.
I höst ger hon ut sitt första album och redan i morgon släpps singeln ”Over you”.

Stina Svensson är uppvuxen i Eskilsby och i helgen stod hon på scenen i hembyn under
Eskilsbykalaset.

– Det var helt fantastiskt. Det var många gamla klasskamrater och skolfröknar som var där. Efter gymnasiet jobbade jag som barnskötare på förskolan i Eskilsby och jag träffade några av barnen därifrån som nu hade blivit vuxna människor. Det var ett lyckat evenemang och vi hoppas att det blir en fortsättning, säger Stina Svensson.

Idrotten tog över

Hon började spela akustisk gitarr i kulturskolan när hon var tio år, men sedan tog idrottsintresset överhand och fritiden gick åt till att åka längdskidor med OK Landehof och spela fotboll med Hällesåkers IF.

När en skada satte stopp för fotbollsspelandet bestämde hon sig för att åka till USA för att studera Outdoor Adventure Leadership vid Sierra Nevada College. Där tog hon sånglektioner som extrakurs och musikintresset började växa allt mer.

– Jag började tonsätta dikter och spela piano. Som slutarbete satte vi ihop en konsert där jag fick väldigt fin respons. Att jag vågade ställa mig på scenen och att folk tyckte om det de hörde taggade igång mig, säger Stina.

Skrev musik åt andra

Väl tillbaka i Sverige flyttade hon till Örebro för att studera musikproduktion och skriva låtar åt andra artister. Efter utbildningen fick hon jobb som scentekniker i Hjalmarrevyn och som verksamhetsutvecklare på Kulturens bildningsverksamhet.

– Där coachade jag andra band i hur de skulle göra för att komma igång och blev mer och mer övertygad om att det här ville jag göra själv också. Ju mer jag har hållit på, desto starkare har den viljan blivit.

2017 bildade Stina duon Hello Ocean tillsammans med Erik Slättberg som nu har gått vidare för att satsa på en solo­pianokarriär medan Stina fortsätter med Hello Ocean som soloartist.

Hon beskriver sin musik som ”akustisk pop med country- och bluesinslag”.

– Musiken jag gör är emotionell med mycket känslor, men singeln som jag släpper nu är mer upptempo. Den fungerar bra som singel och ger skivan mer dynamik, säger Stina.

Nu har hon flyttat till sin nya kärlek i Karlstad där hon fortsätter att jobba med musik och sin egen artistkarriär med Hello Ocean.

– Jag har satsat ganska mycket på den här skivan och när den har släppts vill jag komma ut och spela. Jag repar med ett band för att kunna göra en lite större satsning inför våren och sommaren, säger Stina.