Författare på skolbesök

Sävedalen

Fredag 27 september gästas Vallhamra skola i Sävedalen av den prisbelönta amerikanska författaren Bonnie-Sue Hitchcock.

Bonnie-Sue Hitchcock har gjort stor succé med sin roman Doften av ett hem, och boken belönades i våras med det svenska barn- och ungdomslitteraturpriset Peter Pan-priset som delas ut av IBBY Sverige, (International Board on Books for Young People) och Bok- och biblioteksmässan i Göteborg.

Romanen utspelar sig i Alaska på 70-talet och handlar om unga människor som försöker bryta sig fria, skapa sig nya liv, och samtidigt hjälpa andra. 

Besöker bokmässan

I slutet av september besöker Bonnie-Sue Hitchcock mässan i Göteborg med anledning av priset, och hennes Sävedalsbesök sker i anslutning till det.

Rouhia Lotfkhah, områdesbibliotekarie i Sävedalen, läste Doften av ett hem och tyckte mycket om boken, så hon bestämde sig för att köpa in den som klassuppsättning till niondeklassarna.

– Som jag brukar göra började jag skriva en presentation om boken och författaren. När jag sökte på Bonnie-Sue Hitchcock på internet såg att hon är bjuden till Sverige på bokmässan. Jag kontaktade Margaretha Ullström, ordförande för IBBY i Sverige, och förklarade att våra nior kommer att läsa boken och frågade om det var möjligt att bjuda Bonnie-Sue Hitchcock till skolan under tiden hon befann sig i Sverige. Och det gick!, skriver hon i ett mejl till HP/PT.