Här får Sävehofs lagkapten Linnea Pettersson stopp på en Skuruspelare under vårens andra SM-finalmatch. När lagen nu möts i premiären får hon klara sig utan Johanna Ahlm samt Olivia Mellegård och Elin Hallagård som syns i bakgrunden. Arkivbild: Daniel Elfvelin

Finalrepris i Sävehofs premiär

Handboll

Det blir ett riktigt tungviktsmöte i seriepremiären för Sävehofs damer. Första motståndare i Partille Arena är vårens SM-finalmotståndare Skuru.

– Det är en fifty-fifty-match, säger tränaren Rasmus Overby.

 

En sommar har gått sedan Sävehofs damer firade sin 14:e titel och tangerade Kvinnliga IK Sports rekordnotering i antalet SM-guld. På söndag startar en ny säsong.

– Det känns jättebra att vi snart kommer igång och att det blir en finalrepris gör det bara ännu roligare, säger Rasmus Overby.

Sävehof vann förvånansvärt enkelt med 3–0 i finalserien men sedan dess har laget tappat flera spelare, bland annat den meriterade trion Olivia Mellegård, Johanna Ahlm och Elin Hallagård. Rasmus Overby anser därför inte att Sävehof går in till matchen som favorit.

– Nej, det tycker jag faktiskt inte. Vi har till stora delar ett nytt lag medan Skuru har många spelare kvar sen förra säsongen. Jag ser det som en öppen match.

Vilken är den största skillnaden mellan den här och förra årets upplaga av Sävehof?

– Först och främst har vi en yngre trupp där fler kommer att ta ansvar, sen gäller det att alla hittar sina nya roller. Som tränare får jag bli lite klarare i instruktionerna om hur de ska spela, säger Rasmus Overby, som dock spelmässigt vill göra så små förändringar som möjligt.

På klubbens hemsida ger lagkapten Linnea Pettersson sin syn inför säsongen.
– Det känns som vi har en väldigt intressant trupp med många vinnarskallar. Truppen är yngre än på många år, säger hon.

Sju nya spelare tar tagit plats i laget. Från Danmark har klubben värvat kantspelaren Trine Wacker Mortensen samt niometerspelaren Ida Lagerbon, från andra lag i svenska ligan kommer målvakten Sofie Börjesson och Ellie Nilsson Åström på nio meter, och från egna led lyfts Nora Lundell, Ebba Hansen och Louise Rundcrantz upp i A-truppen.

Vad är målet?

– Målet är framför allt att komma till slutspel, vilket jag är ganska säker på att vi gör. Och vi vill komma så högt upp som möjligt i tabellen, helst topp tre. Sen ska vi försöka toppa formen till slutspelet, precis som vi lyckades med förra säsongen, säger Rasmus Overby.

Just trea är platsen som Sävehof tippas hamna i serien enligt tränarnas tips på handbollskanalen.se. I samma undersökning tippar de också Sävehof som finallag mot H65 Höör, som är knapp favorit till guldet.

Hos Partilleklubben talar man dock inte om final eller nytt guld redan nu.

– Nej, det skulle självklart vara roligt som kronan på verket, men nu känns det inte rättvist att prata om guld utan vi pratar hellre om utveckling. Sen i mars, april, maj är det dags för nya målsättningar.