Arkivbild: PER ANGER
STAL SMYCKEN. Kvinnan stal smycken från en bekant. Nu har hon dömts till skyddstillsyn.

Stal ringar av en bekant

Allmänt

Kvinnan stal smycken av en bekant och sålde dem vidare. Nu döms hon till skyddstillsyn för stöld.

Göteborgs tingsrätt har dömt en kvinna boende i Härryda kommun för stöld. Kvinnan som är i 40-årsåldern ska ha stulit fem ringar och ett guldmynt hemma hos en bekant som också bor i kommunen i augusti i fjol. De stulna föremålen ska vara värda cirka 10 000 kronor.

Sålde till antikaffär

Kvinnan sålde ringarna till en antikaffär.

Hon åtalades också för att ha tagit varor för 2 600 kronor i en butik i mars i år.

Kvinnan erkänner gärningarna. Hon dömdes 2016 till skyddstillsyn och en månads fängelse för stöld och har återfallit i brottslighet under prövo- tiden. Då kvinnan lider av psykisk ohälsa och har framställt en önskan om att få hjälp med sitt oönskade beteende anser tingsrätten att hon bör dömas till skyddstillsyn samt genomgå programverksamhet via Frivården.

Har återlämnats

Ringarna har återlämnats till ägaren som även ska få ett skadestånd på 2 000 kronor för guldmyntet som sålts vidare. Antikaffären ska få skadestånd på nära 8 000 kronor, vilket är den summa den betalade för ringarna.