Pixbos fjärde raka guld

Allmänt

Pixbos damer har en imponerande svit i Czech Open. Laget har nu fyra raka guld i turneringen efter finalseger mot Kloten Dietlikon Jets.

Traditionsenligt åkte Pixbo till Prag med båda sina SSL-lag. Damerna imponerade redan från start med segrar i både det andra och första gruppspelet. Efter kvarts- och semifinalvinster väntade Kloten Dietlikon Jets i final. Lagen hade spelat oavgjort tidigare i turneringen och även finalen blev jämn. Pixbo vände underläge till seger med 6–4.

Efter fem poäng i finalen blev Eliška Krupnová utsedd till turneringens bästa spelare. Hon vann också den interna poängligan med åtta mål och fyra assist. Guldet var alltså Pixbodamernas fjärde i rad och sjunde sammanlagt.

Pixbos herrar inledde lika starkt som damerna med vinster i båda gruppspelen. Chansen till en sjuttonde medalj försvann dock när man föll mot Tatran Teka Stešovice på straffar i kvartsfinalen.