Arkivbild: Per Anger

Mordmisstänkt ska genomgå rättspsykiatrisk utredning

Mölnlycke

Den man i 50-årsåldern som står åtalad misstänkt för att ha mördat sin exfru i Mölnlycke ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det har tingsrätten beslutat.

Det var på fredagsmorgonen den 21 december i fjol som privatpersoner påträffade en svårt skadad kvinna i 40-årsåldern vid en återvinningsstation i bostadsområdet Säteriet i Mölnlycke. Kvinnan hade bland annat blivit svårt knivskuren och knivhuggen och fördes till sjukhus med ambulans, men hennes liv gick inte att rädda.

Exmaken greps

Under förmiddagen samma dag grep polisen kvinnans före detta make, som är i 50-årsåldern, på en adress i Göteborg. Mannen anhölls och häktades, misstänkt för mord. Enligt åklagaren rör det sig om ett planerat och hedersrelaterat mord.

– Han accepterade inte att kvinnan gift om sig med en ny man och var tvun­gen­ att återupprätta hedern. Det är, så som vi ser det, anled­­ningen­ till mordet, sa kammar­åklagare Lotta Nielsen till GP i samband med att åtalet väcktes.

I mitten på juli inleddes rättegången mot mannen i Göteborgs tingsrätt, och den 19 juli fattade rätten beslut om att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning och att han ska sitta fortsatt häktad.

Rättegången mot mannen kommer att fortsätta när undersökningen är klar, när detta blir är i nuläget oklart.