Min resa med Västtrafik kan kosta 1 000 kronor i timmen

Härryda

Kära Västtrafik, jag vill ställa en fråga om era priser. För mig kan det kosta 1 000 kronor i timman att resa med er, 5 000 kr i timmen om jag tar med mig min familj. Det är 30 gånger mer än andra resenärer i Göteborg som kommer undan med en rimlig timtaxa på 30 kronor eller 150 kronor för en familj på fem.

Jag grundar det på följande fakta, era priser med ToGo enkelbiljett.
Kobackavägen Härryda till Kikås Mölndal: En resa på 2,1 kilometer som tar tre minuter, den kostar 52 kronor.
Lana Göteborg till Angereds centrum: En resa på 16,7 kilometer som tar cirka 55 minuter, den kostar 28 kronor.

Detta är vad som drabbar mig och många med mig som råkar bo nära en zongräns och vill göra en kort resa. Vi får betala 14 gånger mer räknat per rest kilometer och 30 gånger mer räknat per rest timma. För oss är det mycket billigare att köra egen bil, eller ta en taxi.

Mitt förslag är att ni istället för zoner, som slår fel för många, tar lika mycket betalt per restid eller per rest kilometer oavsett var man väljer att gå på och av. Detta är såklart fullt möjligt och en enkel lösning med dagens teknik då alla har smarta telefoner. Då skulle ni se många fler resenärer göra korta resor över zongränser än idag.

Vad har Västtrafik och kommunens politiker att säga om detta till alla i liknande situation som mig?
Peter