• Illustration: Bo Aktivt i Sverige AB
    Bygget av Bo Aktivts fastigheter på Idrottsvägen i centrala Mölnlycke ska påbörjas under hösten. Livsmedelskedjan Lidl flyttar in i bottenplanet.
  • Illustration: Bo Aktivt i Sverige AB
  • Illustration: Bo Aktivt i Sverige AB

Lidl etablerar sig i Mölnlycke

Mölnlycke

Lidl är på väg att etablera sig i Mölnlycke centrum. Livsmedelskedjan kommer att flytta in i bottenplanet på den nya BonTop-fastigheten som börjar byggas på Idrottsvägen i höst.

Detaljplanen som ska göra det möjligt att bygga cirka 200 nya bostäder längs Idrottsvägen och Bäckvägen i centrala Mölnlycke vann laga kraft 26 juli och nu har arbetet med att förverkliga planen tagit fart på allvar.

Som HP/PT har berättat tidigare planerar Bo Aktivt i Sverige AB att bygga ett flerbostadshus enligt sitt BonTop-koncept. Fastigheten ska inrymma 88 lägenheter för personer som har fyllt 55 år, gemensam wellnessavdelning med gym, bastu och pool och en inglasad vinterträdgård på 1 100 kvadratmeter.

Hela bottenplanet

Hela bottenplanet på 2 800 kvadratmeter har förvärvats av Lidl och ska innehålla butik och lager på 1 800 kvadratmeter samt en kundparkering med cirka 40 platser.

– Vi har letat efter det rätta läget i Mölnlycke i flera år nu. När vi kom i kontakt med Bo Aktivt och de berättade om sina planer att utveckla ett flerbostadshus med handel i bottenplanet, föll alla bitar på plats, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef på Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

Intill BonTop-huset ska Bo Aktivt även bygga Bostadsrättsföreningen Idrotten, en fastighet med cirka 30 lägenheter.

Tornstaden bygger

Byggnads AB Tornstaden har anlitats som totalentreprenör för de båda fastigheterna.

Bygget kommer att påbörjas under hösten och väntas vara klart våren 2022 då även den nya Lidl-butiken kommer att öppna.

Utöver de båda fastigheterna som Bo Aktivt ska uppföra innehåller detaljplanen ytterligare cirka 80 bostäder samt en förskola.