• Bild: Jonas Persson
 • Bild: Jonas Persson
 • Bild: Jonas Persson
 • Bild: Jonas Persson
 • Bild: Jonas Persson
 • Bild: Jonas Persson
 • Bild: Jonas Persson
 • Bild: Jonas Persson
 • Bild: Jonas Persson
 • Bild: Jonas Persson
 • Bild: Jonas Persson
 • Bild: Jonas Persson

Körfesten invigdes i Partille

Partille

I lördags intogs Partille Arena av körer när Eurovision Choir avgjordes. Kvällen utgjorde startskott för den körfestival som pågår hela veckan.

Det var den danska kören Vocal Line som vann Eurovision Choir som avgjordes på lördagskvällen i Partille Arena. På andra plats kom Babite Municipality Mixed Choir MASKA från Lettland och på tredje plats slovenska kören Jazzva.

Det svenska bidraget i tävlingen, Zero 8, gick inte vidare till finalomgången med de tre bästa körerna.

Galan sändes live i elva olika länder, och gick bland annat att följa på SVT. Kvällen utgjorde också startskottet för European Choir Games, en av Europas största körfestivaler som pågår till och med lördag i och kring Göteborg.

Festivalen avslutas med en finalkonsert på lördag kväll i Partille Arena, där 500 internationella körsångare uppbackade av Göteborgs symfoniker bjuder på skönsång. Medverkar under kvällen gör också vokaltrion Solala samt solisten och musikalartisten Annika Herlitz. Dirigent är Fred Sjöberg.

Gosskör sjunger i Rävlanda

Den som vill njuta av körsång även på söndag kan bege sig till Björketorps kyrka på kvällen som då gästas av välrenommerade Adolf Fredriks gosskör från Stockholm som ska medverka i musikgudstjänsten. Det blir musik av bland andra Lars Edlund, Knut Nystedt, Ola Gjeilo, Felix Mendelssohn. Ackompanjatör är Magnus Bergman. Kvällens dirigent är Tony Margeta.